mrkvová torta

Mrkvová torta

V pečení existuje niekoľko trendov, ktoré sa pravidelne obmieňajú. Tak napríklad taký punčový rez zažíva momentálne búrlivý návrat na cukrársku scénu. Pečie ho už takmer každá jedna cukrárka a stal sa hádam populárnejším ako v časoch socializmu. Aspoň mne to tak pripadá, lebo na mňa obrázky punčáka vyskakujú na každej sociálnej sieti.

No a podobne je na tom mrkvová torta. A aby náš blog nezaostával, pripravila som si pre vás tú absolútne najlepšiu a najšťavnatejšiu mrkvovú tortu na svete. Po upečení, nazdobení a nafotení som ju rozdala našim susedom a tí si boli pýtať nášup. Takže nekecám, je famózna. A ešte jeden tip pre milovníkov špaldovej múky. Pokojne zameňte v recepte bielu za špaldovú múku. Cestu to neublíži.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.

kosik

Na prípravu mrkvovej torty budete potrebovať (20 cm priemer):
410g jablkového pyré
300 g kryštálového cukru
3 vajcia
300 g hladkej múky
1 čajovú lyžičku jedlej sódy
1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
1 čajovú lyžičku mletej škorice
½ čajovej lyžičky soli
180 g nastrúhanej mrkvy
100 g strúhaného kokosu
110 g nahrubo nasekaných orechov
Na prípravu krému budete potrebovať:
350 g mascarpone
130 ml 33% smotany
75 g práškového cukru
orechy a kokos na dozdobenie

A takto na to:

V mise spolu vyšľahajte jablkové pyré, cukor a vajcia izbovej teploty. Všetky sypké suroviny zmiešajte spolu, pridajte k jablkovej zmesi a premixujte. Na záver pridajte nastrúhanú mrkvu, kokos, nahrubo nasekané orechy a stierkou zmiešajte. Dve formy s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie, cesto do nich rovnomerne rozdeľte. Pečte pri teplote 180 stupňov 25 – 30 minút.

Po upečení vyberte cesto a nechajte na mriežke vychladnúť. Medzitým si pripravte krém. V mise vyšľahajte mascarpone so smotanou a cukrom. Rozdeľte krém na dve rovnaké časti.

V prípade potreby cesto zrežte, aby boli korpusy zarovnané. Na stojan umiestnite prvý korpus, naneste na neho polovicu krému, preložte druhý korpus a potrite ho zvyškom krému. Posypte orechmi, kokosom a podávajte.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre