07. 11. 2019 Sociálne inovácie

80 osobností sa vracia do svojich škôl, aby aktivizovali študentov

80 osobností z biznisu a spoločenského života sa dnes, 8. novembra, vráti na svoje stredné školy vyrozprávať životný príbeh a motivovať študentov k rozvoju potenciálu, ktorý sa v nich skrýva.

Cieľom druhého ročníka projektu s názvom This is 21 je inšpirovať mladých ľudí, aby nezanedbali svoje talenty, ale aby na sebe pracovali a zabezpečili si tak lepšiu budúcnosť. Hlavným motívom kampane je heslo #vďakanovembru, ktoré odkazuje na okrúhle výročie Nežnej revolúcie a zdôrazňuje, že bez nej by študenti nemali dnešné možnosti. Aj preto paletu lídrov a líderiek z biznisu dopĺňajú i osobnosti Novembra ’89. Rečníkov privíta 68 stredných škôl po celom Slovensku.

Projekt This is 21 organizuje Nadácia Pontis v spolupráci so Slovenskou alianciou pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE). „Vo väčšine slovenských škôl stále prebieha výučba, ktorá sa zameriava na memorovanie a pasívne prijímanie vedomostí. Mladí ľudia však potrebujú mať podnety, ktoré ich aktivizujú, potrebujú pripomenúť, že budúcnosť majú vo svojich rukách a o to, ako bude vyzerať, sa môžu pričiniť už dnes. Stačí, ak odhalia svoj potenciál a zamerajú sa na jeho napĺňanie,“ hovorí Martina Kolesárova, výkonná riaditeľka Nadácie Pontis a dodáva: „Sme presvedčení, že práve osobný príklad hodnotovo založených ľudí je to, čo ich môže zásadne motivovať a inšpirovať.“

Vo svojej prednáške sa osobnosti zamerajú na konkrétne zručnosti, ktoré im pomohli na ceste za úspechom. Svoj príbeh prepoja aj s udalosťami 17. novembra 1989. „Nesmieme zabúdať, čo stálo na počiatku slobodného Slovenska a nesmieme dopustiť, aby na to zabudli ďalšie generácie. Preto chceme s mladým ľuďmi túto tému otvárať aj 30 rokov po Nežnej revolúcii,“ vysvetľuje M. Kolesárová.

Podujatie prebehne na 68 stredných školách v 38 mestách po celom Slovensku – od Moldavy nad Bodvou až po Kysucké Nové Mesto. Do školy sa vrátia napríklad Rasťo Kulich, šéf Google Slovensko, Lucia Pašková, spoluzakladateľka Curaprox Slovensko a čerstvá držiteľka ocenenia Manažérka roka, Michal Kaščák, riaditeľ a zakladateľ festivalu Pohoda,  Peter Komorník, spoluzakladateľ Sli.do, Katka Kamendyová, hlavná inžinierka Aeromobilu,  ale aj autor a prekladateľ Michal Hvorecký, aktivistka Za slušné Slovensko Táňa Sedláková, či producentka a študentská líderka Novembra ’89 Zuzana Mistríková.

Viac informácií je aj na webe naskillujsa.sk.

Nad podujatím prevzala záštitu prezidentka SR pani Zuzana Čaputová. 

Podujatie This is 21 je súčasťou vzdelávacieho programu Nadácie Pontis s názvom Generácia 3.0. V rámci neho nadácia vyhľadáva, prepája, rozvíja a šíri inovatívne vzdelávacie prístupy po celom Slovensku.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.