Eset bude pre Google kontrolovať aplikácie v Androide

Obchod s aplikáciami Google Play bude pred malvérom okrem iných chrániť aj slovenský Eset. Firma sa dohodla na spolupráci s Google a založila organizáciu App Defense Alliance.

07.11.2019 16:15
google play naplno, all access Foto:
Ilustračné foto - na obrázku obchod Google Play.
debata

Obchod s aplikáciami Google Play bude mať svojich patrónov, ktorí sa budú starať o bezpečnosť mobilných aplikácií. Cieľom firiem bude okrem iného zabrániť, aby sa v obchode objavovali aplikácie obsahujúce malvér a iné potenciálne hrozby. Z iniciatívy Google vznikla nová aliancia App Defense Alliance združujúca tri bezpečnostné firmy. Tie budú akýmsi garantom pre obchod Google Play. Jednou z týchto firiem je aj slovenský Eset, ktorý na zabezpečení obchodu bude spolupracovať so spoločnosťami Lookout a Zimperium.

Obchod Google Play je hlavným zdrojom aplikácií pre zariadenia s Androidom. Úlohou Esetu bude detegovať hrozby pre ekosystém Android a viesť výskum zameraný na zlepšenie zabezpečenia obchodu. „Táto aliancia dopĺňa existujúce partnerstvá, ktoré má v súčasnosti Eset so spoločnosťou Google. Ide napríklad o integráciu s Chronicle, divíziou služby Google Cloud, a ďalšou spoluprácou na Google Chrome Cleanup,“ uviedol Eset.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #android #malvér #Eset #Google Play #obchod Google