ČlánkyMagazínTopZaujímavosti a nápady

Tipy ako sa zahriať v chladné jesenné dni

Na notebooku najnovší seriál, nohy zabalené v deke a vedľa vás pohár teplého čaju. Čo iné sa dá robiť v chladné a upršané dni? Žeby pracovať a normálne fungovať?! Počas obyčajného pracovného dňa vám nič iné v tieto sychravé jesenné dni neostáva len sa nejako zahriať.

1.  Teplého čaju nikdy nie je dosť 
Mať po ruke šálku teplého čaju je niekedy na nezaplatenie. Dvojnásobne to platí pre zmrznuté prsty na rukách. Jednoduchší trik na zahriatie asi ani neexistuje.

2.  Nevynechajte polievku
Pre Slovákov je typické mať ako prvý chod tanier polievky. Tak tento zvyk nevynechajte hlavne počas týchto sychravých dní. Nič vás nedokáže v čase obeda tak zahriať a nasýtiť, ako skvelo uvarená polievka. Keď už skočíte na obed do reštaurácie, mnohokrát je polievka v cene obedového menu, tak ju nevymieňajte za pohár džúsu alebo šálku kávy.

Jesenná polievka

3. Použite rúru v kuchyni
Pečená kačka, zapekané cestoviny či jablková štrúdľa. Na tom, čo si upečiete nezáleží. Nielenže vám jedlo prevonia byt a zjete niečo teplé, ale zároveň vám rúra aj vyhreje vašu kuchyňu. Chladno vám pri varení istotne nebude.

Rúra na pečenie

4. Víno
K letu patrí pivo a k jeseni víno. Či si ho vyberiete k romantickému večeru s partnerom alebo na dámsku jazdu, víno je vždy vynikajúcou voľbou do sychravého počasia. Tento nápoj má totižto moc človeka prijemne upokojiť, ale aj poriadne rozprúdiť.

Víno na zahriatie

5. Varte na kachľovej peci
Ak ešte stále máte doma „kachľovec“ alebo vám zdobí vašu chalupu nebojte sa na ňom variť. Samozrejme, že vám voda nezačne vrieť tak rýchlo ako v kanvici, ale jedlo uvarené alebo upečené v takejto peci chutí úplne inak. Chutnejšie hranky či zemiakové lokše ani neexistujú. Ďalším dôvodom, prečo takto variť, je, že ušetríte. Nielenže si pripravíte chutné domáce jedlo, ale zakúrite si aj vo vašom príbytku.

Kachľová pec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *