Bývanie a záhrada

Najlacnejšie nakúpite po sezóne: vyberte si nový záhradný nábytok

Pohodové letné chvíle strávené na záhrade alebo na terase sú už nenávratne preč. Hoci sa letná sezóna skončila, neznamená to, že netreba myslieť na tú nasledujúcu. Práve teraz je čas, kedy si môžete zaobstarať kvalitný záhradný nábytok v tej najlepšej cene.

Ratanový nábytok využijete vonku i vnútri

Ak patríte k tým, ktorí si oddych v záhrade vedia dokonale užívať, mali by ste myslieť aj na to, ako ho strávite budúcu sezónu. Možno sa vám zdá zvláštne kupovať záhradný nábytok vtedy, keď udrú prvé mrazy, opak je však pravdou. Bola by škoda nevyužiť príležitosť, ktorá sa vám po letnej sezóne ponúka, a tou sú fantastické zľavy na záhradný nábytok z umelého ratanu.

Umelý ratan sa v našich záhradách a terasách vyskytuje čoraz častejšie. V porovnaní s inými bežne používanými materiálmi alebo s klasickým prírodným ratanom má veľké množstvo výhod. Materiály ako kov či plast pod vplyvom počasia strácajú na svojej odolnosti. Umelý ratan však zvládne aj náročnejšie podmienky a pobyt na priamom slnku či mraze. Ak nemáte dostatok skladových priestorov, pokojne ho môžete mimo sezónu nechať aj vonku, stačí ho len prikryť plachtou.

Výhodou nábytku z umelého ratanu je aj to, že sa dokonale hodí nielen do záhrady, ale aj do interiéru. Ratanové sedacie súpravy pôsobia veľmi prirodzene a rýchlo zapadnú do každého prostredia. Vyrábajú sa v rôznych farebných i dizajnových prevedeniach, preto ich jednoducho zakomponujete aj do obývačky. Do väčšej sa hodia súpravy stolíkov, sedačiek a kresiel, menšiu zútulníte kreslami s pohodlnými poduškami a konferenčným stolíkom.

Kupovať nábytok po sezóne sa oplatí

Najväčšou výhodou ratanového nábytku je spoľahlivosť a stabilita. Vlákna z umelého ratanu sú vychýrené svojou pevnosťou a vysokou nosnosťou, vďaka ktorej záhradný nábytok vydrží oveľa dlhšie a investícia doň sa oplatí. Nábytok z ratanu je zároveň odolný voči nepriaznivému počasiu. Tieto pozitívne vlastnosti vplývajú na ďalší dôležitý faktor: dlhú životnosť.

Využite príležitosť zaobstarať si kvalitný záhradný nábytok za neopakovateľnú cenu. Môžete si vybrať napríklad jednoduchú nábytkovú zostavu, ktorá obsahuje dve kreslá s poduškami a jeden konferenčný stôl. Vďaka menším rozmerom je vhodná aj do stiesnených priestorov, napríklad na balkóny alebo do malých miestností. Ak hľadáte sedenie pre viac osôb, na výber máte veľké množstvo sedacích súprav doplnených o kreslá, taburety, lavičky či hojdačky. Pocit pohodlia vám zabezpečia textilné podušky na zips, ktoré je možné jednoducho vyprať.

Foto: pixabay.com