Mlieko a med, ako vám pomôžu ku kráse?

Zdieľať
Milkhoney 700x525.jpg

Pokiaľ ide o starostlivosť o telo a pokožku, dáva nám matka príroda úžasné skrášľujúce prostriedky

Medzi tie najúčinnejšie patrí napríklad mlieko a med. Extrakty z nich preto obsahuje celý rad kozmetických prípravkov.

Pre pokožku sú ale úplne dokonalým pôžitkom aj v rýdzo prírodnej forme. Týka sa to však len kvalitného medu z predajní so zdravou výživou alebo priamo od včelárov.

Milkhoney 700x525.jpg

Čo dokáže mlieko
Či už je táto biela tekutina živočíšneho, alebo rastlinného pôvodu, obsahuje množstvo živín, ktoré nám prospievajú nielen vnútorne, ale aj zvonka. Samozrejme musí ísť o kvalitný produkt.

Chráni a upokojuje

Kravské aj kozie mlieko v tomto smere bodujú vysokým obsahom probiotík, teda baktérií mliečneho kvasenia. Upokojujú pleť a posilňujú jej ochrannú bariéru, takže votrelci spôsobujúce zápaly alebo odbúravajúci kolagén nemajú ani tú najmenšiu šancu.

Vegánske druhy mandľového a kokosového mlieka sú bohaté na lipidy a vitamín E, ktoré vyhladzujú drobné vrásky a udržujú pleť viditeľne aj na dotyk hladkú a pružnú.

Regeneruje

Vysoký obsah minerálnych látok zo sójového, mandľového alebo ovseného mlieka nielen rýchlo a dlhodobo vyživuje „unavené“ bunky, ale udržuje aj hladinu vlhkosti, ktorá je pre pokožku nevyhnutná.

Čo dokáže med
Zlatistý elixír krásy je jednou z najcennejších a najstarších potravín na svete.

Hydratuje

Med vďaka veľkému množstvo obsiahnutého cukru zadržiava v pokožke tekutiny a vyživuje ju minerálmi, stopovými prvkami a vitamínom C.

Hojí zápaly

Urýchľuje hojivé procesy na koži vďaka obsahu protizápalových látok, ktoré zabraňujú uchyteniu a množenie baktérií.

Jemne čistí

Produkt od včeličiek sa odporúča predovšetkým k starostlivosti o mastnú pleť. Čistí totiž pokožku jemne, ale dôkladne a nevysušuje ju.

Skúste tento upokojujúci kúpeľ:
Pre egyptskú kráľovnú Kleopatru bola táto procedúra súčasť každodennej rutinnej starostlivosti o krásu. Doprajte si občas aj vy neodolateľný kúpeľ s medom a mliekom.

Ako na to: Zahrejte liter mlieka a rozpustite v ňom šálku medu. Zmes prilejte do vody na kúpanie a nebudete ani potrebovať veľa mydla, pretože čistiacu funkciu preberá mlieko. Tiež nie je nutné sa následne sprchovať, pretože med nezanecháva na koži žiadny lepkavý film – naopak sa do nej dokonale vstrebe a rozmaznáva ju.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané