Minecraft Dungeons začínal ako hra pre Nintendo 3DS

Minecraft Dungeons

Už začiatkom budúceho roka vychádza z dielne Xbox Game Studios nová kocková diablovka Minecraft Dungeons. Po vzore klasického Minecraftu sa aj v tomto prípade bude jednať o multiplatformovú hru, ktorú neuvidíme len na Xbox One a PC, ale zamieri aj na Nintendo Switch a PS4. No pôvodne nemala vyjsť ani na jednu.

Ako odhalili samotní tvorcovia v dev blogu Minecraft Dungeons Diaries: Origins, Mojang chcel pôvodne navrhnúť úplne novú hru pre Nintendo 3DS. Nápadov bolo veľa, nakoniec sa ale štúdio najviac zapáčila myšlienka dungeon crawleru, ktorý by sa dal hrať ľahko na dvoch obrazovkách – na vrchnej akcia, na spodnej inventár a menu. „Všetko to začalo, keď sme sa snažili vymyslieť cool hru na spôsob Minecraftu pre Nintendo 3DS. Hrali sme sa s množstvom nápadov, ale nakoniec to bol dungeon crawler, ktorý nám naozaj zahral na notu,“ prezradil kreatívny riaditeľ štúdia Jens Bergensten.

Zaujímavosťou je, že tím Minecraft Dungeons úzko spolupracuje s tvorcami hlavnej hry, aby zaručili, že všetko z Dungeons by fungovalo aj v základnej hre. Nejde len o to, aby mali hry rovnaké bloky a mechaniky, ale tiež ide o zachovanie princípov ako je jednoduchosť, prístupnosť bez ohľadu na vek a zručnosti. Ďalšou takou špecialitou je, že hráči nebudú mať na výber classy, ale budú si budovať svoj vlastný character, podobne ako v základnej hre:

„Postavy v Minecrafte nemajú žiadne prirodzené schopnosti. Nemajú skilly, nemajú schopnosti, nič také, čo by ste našli časom. Namiesto toho sme sa v Dungeons veľmi venovali tomu, že ste tím, čo máte na sebe oblečené. Hľadáte zbrane, hľadáte brnenie, enchantujete ich, a z toho vznikne vaša postava,“ povedal šéf vývoja Dungeons, Måns Olson. David Nisshagen pre zmenu povedal, že z Minecraftu chcú budovať značku stvorenú z viacerých jedinečných hier, ktoré však do seba zapadajú.

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *