Už na prvý pohľad nie je tento Mustang štandardnou verziou a dokonca netreba dlho bádať na zistenie, že ani sériová GT500 to nebude. Dizajnéri v Shelby American pretvorili zovňajšok novou kapotou, ktorá má obrovské plochy na odvádzanie teplého vzduchu od motora. Karbónová kapota čerpá inšpiráciu vo vozidlách na drag race.

Z karbónu je aj masívne zadné krídlo s proporciami bytového barového pultu. Ak by to bolo málo, tak má vzniknúť aj verzia s rozšírením. Pritom už GT500 je rozšírenou verziou Mustangu. Shelby American označí každý z kusov poradovým číslom na štítku v interiéri.

Avšak to vážnejšie sa udialo pod kapotou. Už model GT500 má V8 s objemom 5,2 litra produkujúci slušných 560 kW (760 k). Verzia po úprave má ešte o 29 kW (40 k) viac. Celkovo tak ponúka 589 kW (800 k). Určite sa zo sériovej hodnoty 847 Nm dostal vyššie aj krútiaci moment, ale ten úpravca nešpecifikuje.

Shelby American GT500 Dragon Snake - inšpirácia v dragstroch je zrejmá Zdroj: Shelby American

Dôležitým faktom je, že upravený model zrýchli na stovku za menej ako 3,5 sekundy a na 400 metroch je za 10,7 sekundy. To je dôležité najmä pri šprintoch na drag race. Kvôli vyššiemu výkonu musela kúrou prejsť aj automatická sedemstupňová prevodovka.

Nový je aj výfuk s priepustnejšími katalyzátormi a Shelby American vymenil aj okná, aby klesla hmotnosť. Základná cena Shelby Mustangu GT500 je 70 300 amerických dolárov. So všetkými spomenutými úpravami ľahko dosiahne šesťciferné hodnoty. Oficiálny import do Európy ani v tomto prípade nehrozí.

Shelby American GT500 Dragon Snake - kované disky sú ľahšie Zdroj: Shelby American