Nová verzia nie je jediným GT, lebo tamojší trh už funguje s Kodiaqom GT. Obe sú trochu dynamickejšie vyzerajúce verzie populárnych SUV modelov. Samotný čínsky Kamiq nemá s tým európskym takmer nič spločné okrem mena.

Verzia GT dáva modelu Kamiq vizáž, ktorá má elegantnejšie a zároveň aj dynamickejšie črty. Je o 19 milimetrov dlhšia ako tá štandardná a zmenil sa celý predok. Má novú masku chladiča, iný nárazník a kompletne iné svetlá.

Škoda Kamiq GT - zadná časť má dynamické proporcie s novými svetlami Zdroj: Škoda

Základnou myšlienkou novej verzie je zaujať mladšie publikum. Kým zvonka ide takmer o nové auto, ktoré dostalo aj iné zadné svetlá a skôr klesajúcu strechu, tak vnútri je takmer bez zmien. Na prístrojovej doske je všetko tak, ako pri verzii bez doplňujúcich písmen GT. Na niektorých miestach však pribudli logá s označením.

Vylepšenie prichádza v podobe novej hlavice radiacej páky, známej u nás z modelov Kodiaq, či nových sedadiel s výraznejšie športovým tvarovaním. Tak ako aj Kodiaq GT bude Kamiq GT tiež len čínskou špecialitou a kupé SUV pre Európu zatiaľ v ponuke nebude.

Škoda Kamiq GT - interiér má niekoľko farebných modifikácií Zdroj: Škoda