blog

10 horúcich noviniek, na ktoré si v novembri brúsime zuby

pondelok 4. novembra 2019 15:40
Po 4.11. 2019 15:40

V novembri sa s novinkami priam roztrhlo vrece! Vybrať pre vás 10 najzaujímavejších bolo tentokrát naozaj ťažké. Dúfame, že vám náš výber pomôže s inšpiráciou na nové čítanie :-)

Či už hľadáte vhodné knižky pre seba, alebo sa rozhliadate po čítaní, ktorým by ste mohli obdarovať niekoho blízkeho, náš výber by vám mohol poradiť v obidvoch prípadov. Vybrali sme totiž tie najväčšie pecky, ktoré v novembri uzrú svetlo knižného sveta. 🙂

Alfonso Casas – Freddie Mercury: Ilustrovaný životopis
Postava Freddieho Mercuryho, lídra legendárnej skupiny Queen, budí aj desiatky rokov po jeho smrti stále zvedavé otázky medzi fanúšikmi aj širšou verejnosťou. Ak sa chcete o tomto nesmierne talentovanom spevákovi dozvedieť viac, potom by táto ilustrovaná publikácia mohla byť to pravé pre vás. Na pultoch kníhkupectiev ju nájdete od 29. novembra.

Paula Fox – Zúfalé postavy
Táto novinka z vydavateľstva Inaque vychádza už 15. novembra. Krátka novela Pauly Fox vás zoznámi s Ottom a Sophie, manželským párom žijúcim v New Yorku. Ich spoločný život plynie hladko a idylicky až do momentu, kedy Sophie pohryzie túlavá mačka. Táto udalosť spustí vlnu ďalších nepríjemností, ktoré začnú odhaľovať skutočnú pravdu o manželstve Sophie a Otta.

Liane Moriarty – Deväť neznámych
Austrálska autorka Liane Moriarty má na konce úspešné knižky Veľké malé klamstvá či Manželovo tajomstvo. V novinke s názvom Deväť neznámych sa pozrieme medzi návštevníkov kúpeľov. Každý z nich prichádza zo svojich vlastných dôvodov, pre každého z nich ale bude tento pobyt doslova nezabudnuteľný. Prečo? To môžete zistiť už od 5. novembra.

František Emmert – Nežná revolúcia
Čoskoro si pripomenieme 30. výročie Nežnej revolúcie. Táto knižka je teda skvelou možnosťou, ako sa o tejto významnej kapitole našich dejín dozvedieť viac. Text navyše sprevádzajú stovky dobových fotografií, ktoré vám priblížia atmosféru v spoločnosti aj kľúčových aktérov revolúcie. Medzi novinkami knižku ju hľadajte už 15. novembra.

Volker Kutscher – Mokrá ryba
Vo vydavateľstve Lindeni vychádza 22. novembra detektívny román Mokrá ryba od nemeckého autora Volkera Kutschera. Možno vám toto meno nič nepovie, jeho knižky (vrátane tejto) ale poslúžili ako predloha populárneho kriminálneho seriálu Babylon Berlín. Príbeh vás prenesie do Berlína na prelome 20. a 30. rokov 20. storočia a k riešeniu prípadu umučeného muža.

Branislav Jobus – Zázračné rozprávky
V novembri sa potešia aj najmenší čitatelia. Koncom mesiaca (konkrétne 29.11.) totiž vychádza nová kniha Braňa Jobusa s názvom Zázračné rozprávky. Tešiť sa môžete na vyše dvadsať nových príbehov a krásne ilustrácie Igora Drevenca, ktoré ich sprevádzajú.

Stefan Zweig – Netrpezlivosť srdca
Už 15. novembra sa môžete tešiť na knižku vynikajúceho rakúskeho spisovateľa Stefana Zweiga. Silný príbeh nešťastnej lásky medzi postihnutým dievčaťom a mladým vojakom nastoľuje večné otázky o ľudských vzťahoch, láske, odvahe, vine i svedomí.

Stephen Hawking – Stručné odpovede na veľké otázky
Posledná kniha výnimočného vedca Stephena Hawkinga sa zaoberá hľadaním odpovedí na veľké otázky, ktoré trápia súčasný svet. Hawking v nej ponúka svoj pohľad na výzvy, ktorým moderné ľudstvo čelí a na jeho ďalšie smerovanie. Všetci fanúšikovia Stephena Hawkinga majú jedinečnú šancu znovu nazrieť do uvažovania tohto génia už 29. novembra.

Ali Smith – Jeseň
Jeseň je dojímavá knižka o priateľstve medzi mladou ženou Elizabeth a 101-ročným starcom Danielom, ktorých zviedla dohromady náhoda. Začítať sa doňho môžete už od 15. novembra, kedy knižka vychádza vo vydavateľstve Artforum.

Haruki Murakami – Tancuj, tancuj, tancuj
Nové vydanie knihy japonského autora je voľným pokračovaním jeho románu Hon na ovcu. Hrdina príbehu sa vracia na ostrov Hokkaido, aby sa pokúsil vypátrať svoju priateľku, ktorá tam zmizla bez stopy. Vďaka vydavateľstvu Slovart budete môcť už 15. novembra zistiť, ako to celé dopadne.

Tak čo, podarilo sa nám naladiť vás na jesenné novinky? V novembri ich vychádza ešte oveľa viac, stačí sa prejsť po vašom obľúbenom kníhkupectve a určite vás niečo osloví. A ak by ste hľadali tipy na vianočné darčeky, tie najlepšie z tohtoročných kníh sme pre vás vybrali do kolekcií na adrese www.martinus.sk/vianoce 🙂

Ivana Hrenáková

S nosom v knižke ju môžete stretnúť všade - na ulici, v električke, u lekára aj doma v obľúbenom kresle. A ak práve nejakú nečíta, určite si ju vyberá medzi regálmi v kníhkupectve alebo na policiach svojich kamarátov. Knihomoľka telom, dušou aj zamestnaním sa v Martinuse stará o marketingové projekty a organizuje eventy pre kolegov a zákazníkov. Vo voľnom čase ju okrem čítania baví cestovanie, prechádzky v prírode a ľudia, ktorí ju obklopujú.

Články autora