Slovenské cesty brázdi už od roku 1996. Bez preháňania možno povedať, že jej tvary, spomedzi hociktorej z troch predošlých generácií, sú povedomé aj laickým motoristom či tým, ktorí auto vôbec nevlastnia. Tri generácie Octavie sú na našich cestách a tešia sa mimoriadnej popularite. Tvoria chrbtovú kosť viacerých flotíl firemných vozidiel.

Škoda nechce, aby sa to zmenilo. Pritiahnuť skalopevných aj nových fanúšikov, firmy aj manažérov chce prostredníctvom štvrtej generácie, ktorá bude mať svetovú premiéru 11. novembra v Prahe.

Nová navonok

O popularite modelu Octavia, ktorý sa v minulosti vyrábal aj v rokoch 1959 až 1971, svedčia čísla. Predalo sa ich viac ako 6,5 milióna. V poslednom čase sa každoročne podarilo predať približne 400-tisíc áut všetkých karosárskych verzií. Na celkových predajoch sa len tretia generácia podieľala približne tretinou.

Stále najpredávanejším autom je tento 60-ročný oslávenec v Českej republike, Rakúsku, Švajčiarsku, Fínsku, Maďarsku, Poľsku, Srbsku a v Bielorusku. A to aj napriek tomu, že sa najpopulárnejšími autami stávajú vozidlá typu SUV. Zásluhu má karosárska verzia combi. Práve preto bude v Prahe na premiére predstavená práve táto verzia.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa