Futbal - 29.10.2019 16:39

To smrdí korupciou. Dostal dva góly od polovice po sebe

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Veľa sa bude po víkende v Japonsku hovoriť o brankárovi Masahirovi Okamotovi a jeho výkone v ligovom zápase. Stretnutie druhej najvyššej japonskej súťaže jeho tím Ehime prehral na pôde Yamagaty jasne 0:3 a tento muž mal na tom obrovský podiel. Až dvakrát ho domáci nachytali strelou od stredovej čiary, a to by sa stávať rozhodne nemalo. Jedným problémom mužstva je, že už v treťom kole po sebe neskórovalo. Keď však brankár dostáva góly z takýchto pozícií, ťažko sa pomýšľa na body.

V 61. minúte prebiehal pomerne neprehľadný súboj v strede poľa. Brankár Okamoto napriek tomu dianie sledoval len s niekoľkometrovým odstupom a stál pritom desiatky metrov od vlastnej brány. Záložník Shun Nakamura si túto skutočnosť všimol a okamžite po zisku lopty pripravil lob do prázdnej brány súpera. Vzhľadom na tragickú pozíciu, šanca na zákrok bola nulová.

Po niečom takom by väčšina brankárov zakotvila na bránkovej čiare a veľmi dobre by si rozmyslela, či ešte niekedy na takéto potulky bez sledovania lopty pôjdu. Tento muž si však bez problémov vykročil hneď po rozohraní zo stredu ihriska. Netrvalo dlho, hostia o loptu prišli a v tomto prípade mohol Tatsuhiro Sakamoto zakončovať vo veľmi výhodnej situácii. Neposielal pritom vysoký padáčik mimo dosah brankára, ale šikovný obstrel. Gólman napriek tomu na strelu nedočiahol a v priebehu necelých dvoch minút dostal druhý takýto zahanbujúci gól.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora