Nová verzia s označením A6 55 TFSI e quattro bude plug-in hybridom. Základom celej sústavy bude spaľovací motor s dvomi litrami objemu a štyrmi valcami. Ten ponúkne výkon 185 kW (252 k) a k nemu bude ako partner elektromotor s výkonom 105 kW (143 k). Systém pohonu je rovnaký ako v prípade Q5 s rovnakým označením.

Celkový výkon sústavy sa vyšplhal na 270 kW (367 k) a krútiaci moment je až 500 Nm. Elektromotor čerpá energiu z batérií v kufri. Audi A6 plug-in hybrid aj napriek tomu ponúka dostatok priestoru pre batožinu. Kapacita batérií je 14,1 kWh.

Na jedno nabitie zvládne sedan prejsť, podľa cyklu WLTP, až 53 kilometrov vo výlučne elektrickom režime. Výrazným plusom dojazdu je, že ak by v Nemecku firma kúpila toto auto miesto naftového, tak by mala polovičné zdanenie za toto vozidlo.

Audi A6 55 TFSI e quattro - celkový výkon je 367 k Zdroj: Audi

Výlučne na elektrickú energiu dokáže ísť až rýchlosťou 135 kilometrov za hodinu, ale reálna maximálna rýchlosť je obmedzená na 250 kilometrov za hodinu. Zrýchlenie z nuly na stovku trvá 5,6 sekundy.

V prípade nabíjania je najkratší čas, za ktorý sa batéria nabije 2 a pol hodiny. Audi ponúka služu e-tron Charging Service, v rámci ktorej je prístup ku 110-tisíc nabíjacím miestam v celej Európe. Dokonca ponúka aj myAudi aplikáciu, vďaka ktorej sa dá naplánovať trasa aj so zastávkami na dobitie.

Audi A6 55 TFSI e quattro - do ponuky prichádza plug-in hybrid Zdroj: Audi