Zimná bunda, ktorá bude nielen štýlová, ale aj komfortná – ako ju vybrať?

Hľadáte novú zimnú bundu, ktorá vás udrží v teple a suchu pri daždi, vetre, snehu alebo mrazivých teplotách? Základom je výber kvalitného materiálu s podšívkou, ktorá je izolačná a odolná voči poveternostným vplyvom. Pri výbere je samozrejme nutné všímať si štýl, a teda zvoliť zimnú bundu, resp. kabát, vďaka ktorému budete vyzerať módne a elegantne, pričom netreba zabúdať na komfort, ktorý je pre väčšinu z nás kľúčový. Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi riadkami a uľahčite si výber zimnej bundy aj vy.

Aký materiál mám zvoliť?

Bavlna, polyester, vlna, flanel či tvíd sú len niektoré z populárnych textílií používaných na dámske zimné bundy, ktoré majú plniť svoju hlavnú funkciu, a to zahriať organizmus pri mínusových teplotách. Ak chcete robustnejšiu outdooroú bundu vhodnú predovšetkým na prechodné obdobie, ideálne sú nepremokavé a poveternostne odolné látky alebo textílie. Ak plánujete športovať aj počas chladnejších dní, oceníte zmes nepremokavých a priedušných látok, ktoré vás udržia  v suchu a teple zároveň. Mnohé kabáty a prechodné bundy sú vyrobené z fleecu a mikrofleecu pre optimálne pohodlie, priedušnosť a odvádzanie vlhkosti.

Aká dĺžka je najvhodnejšia?

Pre každodenný štýl a pohodlie si zvoľte dĺžku, ktorá je po kolená, resp. pod pás. Dlhšie bundy ako sú trebárs plášte či vesty majú tendenciu visieť tesne pod kolenami, čo môže pôsobiť rušivo, prípadne neforemne.

Aký štýl zapínania je najideálnejší?

Zimné bundy sú väčšinou vybavené zipsom alebo zapínaním na gombíky. Samozrejme, aký štýl zapínania je najvhodnejší je individuálne – zips je rýchly a praktický na použitie, takže ak máte každé ráno naponáhlo, tento spôsob zapínania oceníte určite aj vy. Zapínanie na gombíky pôsobí elegantnejšie, avšak môže vám zabrať viac času, čo treba samozrejme vopred dôkladne zvážiť.

 

About the author