Zasadala kňazská rada

V piatok, 11. októbra 2019 sa pod vedením Mons. Jána Oroscha, trnavského arcibiskupa, stretla na Arcibiskupskom úrade v Trnave Kňazská rada Trnavskej arcidiecézy.

Na jej začiatku zložili sľub zložili dvaja noví členovia, jeden zvolený za dekanát Sereď (Mgr. Ján Fordinál, farár v Šintave) a druhý menovaný z titulu úradu (ThLic. Anton Ziolkovský, PhD., vicekancelár a hovorca). Ďalší dvaja kňazi zvolení do kňazskej rady za dekanáty zložili sľub dodatočne, po menovaní, ktoré sa uskutočnilo už v novembri 2018 (Mons. JCDr. PaedDr. Marián Feduš, PhD. farár v Rišňovciach; JCLic. Mgr. Branislav Rychlík, farár v Drahovciach).
 
Kňazská rada prerokovala dva hlavné body: novelizácia štatútu fondu solidarity Trnavskej arcidiecézy a možnosť zavedenia ohlášok pred vyslúžením sviatosti manželstva na základe schváleného odporúčania Konferencie biskupov Slovenska z roku 2015. Oba body boli po diskusii posunuté na dopracovanie.
 
V rámci diskusie kňazi predložili ďalšie návrhy a informovali sa o niektorých záležitostiach, ktoré by bolo vhodné riešiť v budúcnosti v Trnavskej arcidiecéze.
facebook sharing button Zdieľaj
Zasadala kňazská rada

NOVINKY