Česká firma Alcaplast vyrába kvalitné produkty do kúpeľne už vyše 20 rokov


Spoločnosť Alcaplast bola založená v roku 1998 ako rodinná česká firma. V súčasnosti má 7 dcérskych spoločností v zahraničí a exportuje do viac ako 40 krajín sveta. Alcaplast je najväčším výrobcom sanitárnej techniky v strednej a východnej Európe a produkuje viac ako 580 druhov výrobkov.

Firma Alcaplast začala s dvoma produktami, teraz vyváža takmer do celého sveta

So značkou Alcaplast sa spája kvalita a dizajn. Je tomu tak už vyše 20 rokov, odkedy túto spoločnosť založili manželia Radka Prokopová a František Fabičovic v Břeclavi. Firma vyrábala spočiatku dva produkty – napúšťacie a vypúšťacie ventily, neskôr umývadlové sifóny. Už po roku svojho fungovania otvorila svoju prvú zahraničnú pobočku, a to práve na Slovensku.

Spoločnosť momentálne zamestnáva vyše 600 ľudí. Svoje pobočky rozšírila aj do iných krajín Európy, konkrétne do Ruska, Bieloruska, Rumunska, Maďarska a Poľska, a exportuje do viac ako 40 krajín sveta. Hlavnou ideou spoločnosti je vyrábať kvalitné výrobky, ktoré sú krásne na pohľad, majú vysokú úžitkovú hodnotu, spĺňajú požiadavky zákazníkov a obohacujú kvalitu života.

Alcaplast produkuje kvalitnú sanitárnu techniku s dôrazom na dizajn a užitočnosť

Alcaplast je tvorcom nových trendov v sanitárnej keramike a spolupracuje s poprednými českými dizajnérmi, čo spoločnosti prinieslo množstvo významných ocenení. Výrobky Alcaplast nachádzajú svoje uplatnenie v novostavbách, ale aj pri rekonštrukciách. Technickí odborníci kladú dôraz na bezporuchovosť a spoľahlivosť všetkých výrobkov. Predtým, než produkty opustia výrobný závod v Břeclavi, sú všetky testované na kvalitu.

Spoločnosť je jedným z najväčších výrobcov sanitárnej techniky v strednej a východnej Európe, vyrába viac ako 580 výrobkov – ventily, sifóny, moduly, žľaby, vpusty, WC sedadlá a ďalší sortiment. Modernú kúpeľňu si bez závesného WC dnes už nikto ani nedokáže predstaviť, a tak na záujem trhu odpovedala i firma Alcaplast a v roku 2004 rozšírila svoj výrobný program aj o tieto produkty. Predstenové inštalačné WC systémy tejto tradičnej českej značky umožňujú teraz realizovať závesné WC nielen v novostavbách, ale aj v podmienkach panelových bytov.

Značka Alcaplast bola za svoje prvotriedne výrobky a inovácie ocenená v prestížnych súťažiach. V roku 2019 sa stala celkovým víťazom súťaže podnikateľov EY Podnikateľ roku 2018 Českej republiky. Úspech zožali aj konkrétne výrobky, napríklad bezdotykové tlačidlá NIGHT LIGHT zvíťazili v prestížnej súťaži iF Design Award 2018 v kategórii Product v sekcii Kúpeľne. Porota ocenila ich excelentný svetový dizajn, ekologickosť, funkčnosť a obnoviteľnosť.