Tipy a triky ako si zariadiť spálňu, kde sa budete cítiť naozaj príjemne

21.10.2019, ABC-bývanie.sk | Interiéry, domácnosť

Miestnosť na oddych a relaxáciu by nemala mať žiadne predmety, ktoré by narúšali spánok. Po rokoch však máme prirodzenú chuť obnoviť ju, zrekonštruovať a vybaviť zariadením, ktoré bude kvalitné a bude nám slúžiť roky.

Modernizácia spálne si vyžaduje dokonalú prípravu, výber nábytku, dekorácií, bytových doplnkov a ich vzájomné kombinovanie s nábytkom. Ak si chcete tento priestor naozaj obnoviť, máme pre vás zopár tipov a trikov, ako to spraviť.

Dovido-tapeta-1-X.jpg


Ako prvú umiestňujte posteľ

Posteľ je dominantou spálne a práve preto by mala nájsť svoje miesto ako prvá. Základným pravidlom je, že nohy postele by nikdy nemali smerovať k dverám. V starovekej Číne toto umiestnenie označovali aj ako polohu smrti a aj z tohto dôvodu takto umiestniť posteľ je viac ako nevhodné. Posteľ by mala byť pri stene a zároveň nestáť priamo pod oknom.

Čo sa týka výberu manželskej postele, mali by sa uprednostňovať masívne drevené kusy s klasickými roštami, ktoré vám poslúžia naozaj dlho. Kvalitný masív je pevný, nenáročný na údržbu a zvládne aj ťažšiu hmotnosť, čo o nekvalitnom lamináte či drevotrieske povedať nemôžeme.


Oživte stenu modernou tapetou

Klasické biele steny sú síce najpraktickejšie, ale niekomu to nemusí vyhovovať. Tapety do spálne majú svoje čaro a dokážu priniesť útulnú, pokojnú a zároveň romantickú atmosféru. Práve preto si mnohé páry vyberajú do spálne moderné tapety.

Zo všetkých motívov by sme mali uprednostňovať tapety v prírodných farbách a vzoroch. Navodia tú správnu atmosféru, ktorú v spálni chceme mať.

Dovido-tapeta-3-X.jpg


Zladenie nočných stolíkov s posteľou

Nočné stolíky sú taktiež veľmi dôležitou súčasťou spální, do mnohých sa však pre obmedzené voľné miesto nezmestia. Vtedy nočné stolíky nahrádzajú stojace lampy, ktoré robia príjemnú atmosféru a šíria tlmené svetlo, aké sa zároveň hodí na čítanie knihy pred spaním.

Ak sa ale rozhodujete skôr pre nočné stolíky, odporúčame vám farebne a materiálovo ich zladiť s posteľou. Ak uprednostníte masívnu posteľ s morením orech, treba si vybrať aj nočné stolíky v rovnakom namorení.


Komoda

Vo väčších spálňach si nájde svoje miesto aj komoda s úložným priestorom predovšetkým na bielizeň, ale aj ponožky, pančuchy či pyžamá oboch partnerov. Komody by mali byť ideálne troj- až štvorzásuvkové vo farebnom vyhotovení postele a nočných stolíkov.

Vrch komody môže domáca pani využiť na umiestnenie šperkovnice, pleťovej kozmetiky alebo kozmetického zrkadla. Na komode však krásne vynikne aj kvetináč so Sansevieriou (Svokrine jazyky).

Foto: Dovido

Podobné články