Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vyprážaný karfiol z rúry

Vyprážaný karfiol z rúry

Názov by mal byť skôr nevyprážaný karfiol, pretože jediné, čo má s klasikou spoločné, je trojobal. :) A aj ten som trochu ozvláštnila parmezánom. Ak ste doteraz váhali, či skúsiť namiesto smaženia piecť v rúre, tak už neváhajte. Je to ľahké, chrumkavé, vhodné aj pre deti a tých, čo si strážia líniu. Samozrejme, za predpokladu, že tatarku nahradíte jogurtovým dipom. ;)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 30 minút 200°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1  menší karfiol
2-3 ks  vajce
1,5 dl  hladká múka
1,5 dl  strúhanka
2 PL  strúhaný parmezán
 soľ
 olivový olej
 (maslo)

Postup prípravy

Karfiol si najskôr predvaríme, aby bol al dente. Robím to tak, že ho rozoberiem na menšie ružičky, dám do hrnca s trochou vody na spodku, prikryjem a povarím asi 5 minút. Potom vodu zlejeme a karfiol vyberieme. Nachystáme si klasicky tri misky. Do jednej dáme múku, do druhej rozmiešame vajcia s parmezánom a štipkou soli a do tretej nasypeme strúhanku. Postupne obaľujeme karfiol v múke, vaječnej zmesi a strúhanke.

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potretý olejom. Poprskáme olejom, podľa toho, koľko si môžeme dovoliť. :) Kto si nestráži kilá, môže na vrch poukladať aj kúsky masla. A dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia kontrolujeme a aspoň raz otočíme. Pečieme podľa potreby a požiadaviek na chrumkavosť a prepečenosť.

Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a s dipom, ktorý si vyrobíme z hustého jogurtu, trošky soli, korenia, cesnaku, prípadne nasekaných byliniek.

 

Tip: Z každého obaľovania ostanú nejaké zvyšky. Všetky zvyšné kúštiky karfiolu som primiešala k zvyšku vajíčka, pridala strúhanku, čo ostala, soľ a trochu ovsených vločiek. Vyformovala som placky a piekla spolu s karfiolom. :)

 

20. 10. 2019 21:44

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty