Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nekonečný prílev peňazí! Aj po smrti bude Gott rodinu zásobovať miliónmi!
Zdielať na
Hudba

Nekonečný prílev peňazí! Aj po smrti bude Gott rodinu zásobovať miliónmi!

Archívna reportáž

Speváci , obzvlášť interpreti a autori hitov, ktoré rotujú v rádiách, si dokážu slušne zarobiť, aj keby už nepohli prstom. Dostávajú totiž tantiémy. Pár eur prináša aj predaj albumov. Rovnako aj rodiny pozostalých sa nemusia trápiť, zosnulý ich zabezpečí aj po smrti.

Ak je interpret hviezdou kalibru Karla Gotta, nejde už o žiadne drobné. Počas života si zarobil okolo miliardy českých korún, v prepočte zhruba 40 miliónov eur. No aj po smrti účet narastá, najmä prvé mesiace. 

Podľa informácií portálu Blesk.cz  vyplácali v posledných rokoch správcovia diel, akým je u nás napríklad SOZA, zhruba sedem miliónov korún, teda vyše štvrť milióna eur. 

Toto sú najväčšie hity mnohonásobného Zlatého slávika:

K tomu mal Karel Gott aj koncerty a vystúpenia, za ktoré inkasoval ďalšie státisíce korún a napokon, predávali sa aj jeho albumy. Hrať sa jeho piesne neprestanú zrejme nikdy, je však vysoko pravdepodobné, že rekordnú hranosť zaznamenajú práve najbližšie mesiace. Po smrti obvykle rapídne stúpa záujem o zosnulého interpreta.

Veľkou smolou Gotta bolo to, že nebol autorom 98 percent svojich piesní. Autorovi totiž prináležia značne vyššie tantiémy, ako spevákovi. Dobrou správou pre pozostalých je ale pre zmenu to, že Karel v živote nijako extrémne nerozhadzoval. Nekupoval si drahé autá, nechodil na luxusné dovolenky. Dedičstvo teda bude skutočne rozprávkové, otázkou ostáva, ako sa bude deliť.

Súvisiace články

Najčítanejšie