Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dokonalá kráľovská svadba! Keď sa spojí rod rakúskeho cisára a Napoleona!
Zdielať na

Dokonalá kráľovská svadba! Keď sa spojí rod rakúskeho cisára a Napoleona!

Archívna reportáž

Kráľovská svadba je vždy veľká sláva. Všetko prepracované do detailov, obrovská hostina, luxus, vyberaní hostia. Inak to nebolo ani v prípade sobotňajšej svadbe, pri ktorej sa spojili dva historicky mocné rody.

Hoci sú časy vládnucej šľachty už dávno preč, rody s modrou krvou prežívajú. A aby si zaistili ďalšiu budúcnosť, obvykle stále platí to, čo pred stáročiami - spojiť silné rody. Taká bola aj parížska svadba 19. októbra.

Na svadbe sa zúčastnila aj vnučka kráľovnej Alžbety, ktorú tiež čaká onedlho svadba:

Princ Jean-Christoph Napoleon je hlavou francúzskej šľachty a je potomkom Napoleona Bonaparte. Tento 32-ročný šľachtic je skutočne fešák a o nevesty by nemal iste núdzu. On sa rozhodol venovať srdce grófke z nemenej zvučného rodu.

Olympia von Arco-Zinneberg je od manžela o rok mladšia a je z rodu Habsburgovcov. Jej praprastarý otec bol Karol I., posledný rakúsky cisár. Svadba sa konala v známej parížskej Invalidovni, kde sú uložené pozostatky Bonaparteho. Civilný obrad mali pritom v úzkom kruhu rodiny už vo štvrtok.

Nevesta mala prekrásne šaty od Oscara de la Rentu. Tiara, ktorú mala na hlave, je rodinným dedičstvom. Pár sa zasnúbil len tento rok v marci.

Súvisiace články

Najčítanejšie