Zdroj: club.welovecycling.com/cs/

Žijeme v globalizovanom svete, kde sa dokážeme spojiť s kýmkoľvek na druhej strane zemegule do niekoľkých sekúnd. Z našej planéty sa stal jeden veľký celok a tento progres spoločnosti prospel aj cyklistike.

Vďaka priamym prenosom, správam, článkom či iným formám sa dozvedáme o zaujímavostiach, ktoré sa stali na našich obľúbených etapových pretekoch či „jednorázovke“. Ale aj mimo sezóny si radi prečítame o prázdninovom režime profíkov, o možnostiach zimného tréningu či spojenia sedavého zamestnania s cyklistikou. WeLoveCycling prináša celoročne zaujímavé témy, a to nielen v našej jazykovej mutácii. Dnes si predstavíme WeLoveCycling v rôznych verziách vo svete a aj vďaka tomu zistíme, že žijeme v jednom veľkom spoločnom cyklistickom svete. Poďme teda na to.

WeLoveCycling International

Globálna verzia webu WeLoveCycling prináša na dennej báze niekoľko zaujímavých článkov na rôznorodé témy venujúce sa cyklistike v jej profesionálnej, ale aj amatérskej podobe. Nechýbajú ani mnohé príspevky týkajúce sa histórie. Pozrieť sa môžete na vývoj techniky, na nezabudnuteľné chvíle z cyklistických dejín, ale aj aktuálne správy z pelotónu.


WeLoveCycling myslí aj na nás, bežných cyklistov. Prinášajú nám rady, ktoré nám môžu pomôcť pri tréningu, pri plánovaní výjazdov a snažia sa nás vzdelávať aj v oblasti výživy. Na svoje si tu prídu aj bikeri, ktorí milujú terén a divočinu. Neexistuje téma, ktorú by ste v rámci globálnej verzie nenašli, ktorá by sa aspoň okrajovo nedotýkala cyklistiky. Články sú samozrejme písané v angličtine, a preto vďaka vašim znalostiam cudzieho jazyka si môžete rozšíriť obzory v športe, ktorí máte tak radi.


Všetky spomínané témy, ale aj množstvo ďalších článkov nájdete v medzinárodnej verzii WeLoveCycling na tomto odkaze.

WeLoveCycling - Česká republika

Na čítanie iných jazykových mutácií WeLoveCycling nemusíte hneď ovládať angličtinu či nemčinu. Na svoje si určite prídu všetci Slováci, ktorí nemajú problém s českým jazykom. Historická ale aj lingvistická blízkosť našich národov z nás robí čitateľov, ktorí si bez problémov môžu prečítať akýkoľvek článok na českej verzii webu.


Česi sa samozrejme venujú udalostiam z ich cyklistického sveta a novinkám, ktoré súvisia s českými domácimi tímami či jazdcami. Silnú časť príspevkov tvoria rôzne tipy na výlety po ich krajine. To môžeme využiť aj my a naplánovať si nejakú cyklodovolenku u našich západných susedov. Inšpirácií je tu neúrekom a inšpiratívne články sa venovali výjazdom v okolí Litoměřic, Olomouca či v okolí Lednicko-Valtického areálu na Břeclavsku. Tak ako aj v iných verziách webu WeLoveCycling, tak aj v tej českej nájdete rôzne výživové rady, ktoré zlepšia váš výkon a nájsť si tu môžete aj rady, ktoré zvýšia bezpečnosť pri vašej jazde.


Navštívte teda WeLoveCycling Česko a prečítajte si niektorú zo spomínaných tém, či objavte aj niečo ďalšie.

WeLoveCycling naprieč krajinami

Cyklistika je svetový fenomén. Deti po celom svete sa učia so svojimi otcami či matkami bicyklovať, Tour de France si v televízii zapne nespočetné množstvo divákov z Austrálie, Európy, Ázie, Afriky či amerického kontinentu. WeLoveCycling pochopilo globálny rozmer cyklistiky a svoje články ponúka v rôznych ďalších jazykových vydaniach.


Okrem už dobre známej slovenskej verzie alebo už spomínanej anglickej či českej jazykovej mutácie, si môžete zaujímavosti z nášho športu prečítať aj v jazykoch ako je nemčina, maďarčina, francúzština, poľština, španielčina a nechýbajú ani severské jazyky. Možno sa práve zúčastňujete nejakého kurzu cudzieho jazyka a chcete sa mu venovať aj vo voľnom čase a cibriť si ho. WeLoveCycling vám ponúka príjemné spojenie tém z oblastí, ktoré máte radi a navyše si budete precvičovať už nadobudnuté poznatky z jedného či viacerých cudzích jazykov.


Tak po akej verzii siahnete v tento deň? Chcete vedieť novinky z tímu Bora-hansgrohe? Tak si kliknite na nemeckú vlajku a je to. A čo je nové v Taliansku? Postup je podobný, stačí kliknúť na národnú vlajku Talianska a hotovo. Túto možnosť nájdete na domovskej stránke WeLoveCycling v hornej lište pod možnosťou „Ostatné krajiny“.

WeLoveCycling je projekt, ktorý presahuje hranice štátov. Prináša to najpodstatnejšie zo sveta profipelotónu, informuje vás o novinkách z cestnej či MTB cyklistiky a snaží sa byť vaším spoločníkom v čase, keď práve nesedíte na bicykli.

Po prečítaní pár článkov však získavate chuť opäť sadnúť do sedla a nazbierať ďalšie kilometre. Ak potrebujete nakopnúť pred víkendovým výjazdom alebo práve regenerujete, tak navštívte WeLoveCycling a nechajte sa inšpirovať.

Zdroj fotografií: WLC, Pixabay

[Foto na úvode: club.welovecycling.com/cs/]

report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Na najznámejšej výstave Eurobike neboli posledné ročníky ideálne. Svetových značiek, ktoré zaujímajú bežných cyklistov, ubúdalo, stále viacej vystavovateľov pochádzalo z Ázie.
Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Kam všade sa dostane fanúšik na Tour de France, keď mu na krku visí priepustka do zákulisia?
keyboard_arrow_up