Fortuna liga - preview 12. kola

19.10.2019, 08:41, aktualizováno 20.10.2019, 08:43
Previews
Dunajská Streda se rozjela a nyní může snížit manko na druhou Žilinu na pouhé dva body, potřebuje k tomu porazit rovněž velmi dobře hrající Zlaté Moravce. V neděli je na programu ještě jedno utkání, Trenčín v něm přivítá Senici...
AS Trenčín - FK Senica  (neděle 17:00)
Postavenie v tabuľke môže niekedy klamať, platí to v prípade Trenčína v konfrontácii so Senicou. AS je totiž na vyššom mieste, ale už dlhšie nevyhral. To Senica nabrala druhý dych a ťahá peknú minisériu.

Úvod ročníka mal Trenčín všelijaký, ale postupne sa rozohral k dobrým výkonom a vyšplhal sa zatiaľ na 6. miesto tabuľky. Mohlo by to byť ešte lepšie, ak by teraz neťahal sériu piatich zápasov bez výhry. Naposledy sa radoval z troch bodov ešte v auguste na ihrisku nováčika z Pohronia. Odvtedy ale uhral len 3 body za 3 remízy, takže potreboval by zabrať. Doma má bilanciu 1-3-1 a negatívne skóre 9:10. Aj preto nebude jasným favoritom. "Čaká nás ešte osem zápasov. Všetci sa musíme koncentrovať. Každý sa musí pozerať najmä na seba a odovzdať všetko pre klub. Toto platí nielen pre prvé mužstvo. Všetci v tíme a celom klube máme svoje úlohy a zodpovednosť. Práve na tie sa musíme koncentrovať. Ak vylepšíme jednotlivé časti, bude aj celok lepší," povedal pre astrencin.sk tréner Matthias Kohler.

Forma Senica je prekvapujúco priaznivá. Zatiaľ sa drží len na 10. mieste, ale pred priepasťou má už štvorbodový náskok a to najmä zásluhou dvoch výhier v rade. S Pohroním a Nitrou si poradila a tak im v tabuľke ušla. Až teraz sa však zrejme ukáže, či na to Záhoráci naozaj majú, Trenčín je z inej kategórie súperov, hoci si už dlhšie hľadá formu. "Očakávam ťažký zápas, rozhodovať sa bude najmä v detailoch. Chceme využiť túto príležitosť, ktorá môže zmeniť naše postavenie v tabuľke," uviedol pre fksenica.eu kapitán tímu Roberto Dias.

Vzájomný duel z tejto sezóny dopadol lepšie pre FK, ktorý vyhral doma 3:1. Duel začína v nedeľu o 17.00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
DAC Dunajská Streda - FC Zlaté Moravce  (neděle 18:00)
Celkovo dvanáste a zároveň prvé kolo odvetnej časti Fotunaligy spojí FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC ViOn Zlaté Moravce.

DAC sa podobne ako v poslednom ligovom ročníku drží vo vrchnej časti tabuľky. Aktuálne mu patrí tretia priečka. S 22 bodmi stráca na vedúce duo Slovan - Žilina iba štyri body. Pred štvrtou Trnavou má naopak päťbodový náskok. ViOn hral na konci uplynulej sezóny v skupine o záchranu v prvej lige. Teraz je tabuľkovo niekde úplne inde. Nahraných 16 bodov mu stačí na priebežné piate miesto, keď na trnavský Spartak stráca bod a pred šiestym Trenčínom má trojbodový náskok.

ViOn čaká odvetná fáza základnej časti. Do zimnej prestávky by mal odohrať ešte sedem ligových stretnutí. "V druhej polovici musíme zabrať ešte viac. Mužstvá nás nebudú brať na ľahkú váhu. Dokazujeme, že tam, kde sa nachádzame, sme právom," myslí si juniorský reprezentant, obliekajúci dres ViOn-u Martin Kovaľ. Po repre pauze vycestujú Zlaté Moravce - Vráble na pôdu Dunajskej Stredy. Martin ju pozná veľmi dobre, keďže MOL Aréna je domovským stánkom práve reprezentantov do 21 rokov. "Na zápas sa veľmi teším. Je tam krásny štadión, určite príde veľa ľudí. To sú súboje, ktoré chce hrať každý. Dúfam, že sa na nich dobre pripravíme a pobijeme o pozitívny výsledok," avizuje. Stretnutie Dunajskej Stredy proti Zlatým Moravciam odohrajú až v nedeľu od 18. hodiny.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.20 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Slovan Bratislava - FK Pohronie  (sobota 17:00)
Jednoznačného favorita bude mať zápas na Tehelnom poli, kde Slovan privíta FK Pohronie Žiar nad Hronom. Čokoľvek iné ako tri body pre ŠK by boli veľkým prekvapením.

Stretne sa líder tabuľky s predposledným tímom, ktorého delí od priepasti len "lepšie" skóre. Akékoľvek bodovanie by však bolo prekvapením, takže favorita jednoznačne musíme hľadať v radoch uradujúceho majstra. Ten vyrukuje na zápas zrejme inou zostavou oproti tej, ktorá vybehne na zápas Európskej ligy proti Wolverhamptonu. "Ak mám byť úplne úprimný, tak sa už naozaj neviem dočkať zápasu s Wolverhamptonom, ale najprv tu máme Pohronie. Momentálne teda myslíme len na sobotu. Jediná vec, o ktorej sa môžeme pred zápasom rozprávať, je náš jasný cieľ získať tri body. Fanúšikov potrebujeme v každom ligovom zápase. Napríklad proti súperom ako Pohronie či Sereď by sa nám s podporou plných tribún hralo oveľa ľahšie a lepšie," povedal pre skslovan.com Andraž Šporar. V kádri belasých nebude hrať zranený Strelec.

Zatiaľ to v prípade Pohronia stále nie je žiadna sláva, nováčik akurát postúpil v Slovenskom pohári ďalej. No v lige sa krčí takmer na dne, lepšie je na tom pred Nitrou len kvôli jej horšiemu skóre. Aj preto prišlo k výmene trénera a Rastislava Urgelu nahradil Mikuláš Radványi. "Hráči postúpili, logicky prišla eufória, boli na víťaznej vlne. Teraz prehrali pár zápasov, čo sa podpísalo na ich psychike. Každý deň budeme spoločne pracovať na tom, aby boli pozitívne naladení. Na začiatok určite s každým jedným absolvujem individuálny pohovor. Budem s nimi hovoriť," povedal pre myziar.sme.sk nový lodivod.

Tímy sa v tejto sezóne už stretli, v 1. kole vyhral Slovan na ihrisku nováčika 3:1. Duel začína v sobotu o 17.00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.89 - 18.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MŠK Žilina - Zemplín Michalovce  (sobota 17:00)
Dvanáste jesenné kolo Fortunaligy spojí iba o skóre druhý celok tabuľky MŠK Žilina a ôsmy MFK Zemplín Michalovce. Zverenci trénera Jaroslava Kentoša vstupujú do odvetnej časti najvyššej slovenskej súťaže na domácej pôde. "Chceme podať konzistentný, vyrovnanejší výkon počas celého zápasu. To je náš cieľ, ale budeme si musieť postrážiť silné stránky súpera. Myslím si, že toto stretnutie bude veľmi dôležité z hľadiska vývoja súťaže," myslí si tréner Jaro Kentoš. V prvom vzájomnom zápase na východe bolo vymaľované už po prvom polčase. "Boli by sme radi, keby sa nám podarilo odohrať taký prvý polčas, ako v Michalovciach. Myslím si ale, že to bude úplne iný zápas. My sa sústredíme na vlastnú hru, v jej jednotlivých fázach máme svoje ciele. Taktický plán si nechám pre seba, očakávam však podobný zápas, ako proti Seredi. Budú rozhodovať detaily. Verím tomu, že chlapci sú po návrate zo zrazu v dobrej športovej forme. Chalanov sme sa snažili ihneď preladiť na ligu, aby sme sa koncentrovali na Michalovce." Pri reprezentácii sa na dlhšie zranil Patrik Myslovič. V kabíne ho nahradil poľský mládežnícky reprezentant Dawid Kurminowski, ktorý v druhej lige strelil už osem gólov. "Patrik pribudol medzi zranených, bude chýbať dlhodobejšie. Ostatní by viac - menej mali byť zdravotne v poriadku a k dispozícii. Dawid Kurminowski si za svoje výkony v B-tíme zaslúžil posun do prvého tímu," opísal situáciu žilinský lodivod. "Podstatné bude, aby sme znova predviedli dominantný výkon a aby sme hrali na súperovej polovici. Treba neustále zvyšovať tempo zápasu a najlepšie by bolo, keby sme strelili rýchly gól. Michalovce by potom museli otvoriť hru. Vtedy by sa nám hralo ešte ľahšie," povedal na margo soboty útočník Róbert Boženík. V aktuálnej sezóne má na konte zatiaľ tri presné zásahy. Duel medzi Žilinou a Michalovcami sa začne v sobotu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.53 - 8.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nitra - MFK Ružomberok  (sobota 17:00)
Stále sa k lepším zajtrajškom nerozbehla Nitra. Tá tróni na poslednom mieste, tri prehry pred reprezentačnou prestávkou jej vôbec nepomohli. Žiaden ľahký súper ju nečaká ani v sobotu, privíta totiž rozbehnutý Ružomberok.

Aktuálny ročník Nitre vôbec nevychádza. V septembri ako-tak začala zbierať body, ale potom prišli ďalšie tri prehry v rade. Reprezentačná pauza tak prišla naozaj vhod, pretože pred ňou všetky body stratila aj doma so Senicou po výprasku 1:4, predtým inkasovala päťku od Slovana. V troch dueloch skórovala len raz, takže v súboji s Ružomberkom bude musieť poriadne zabrať. Doma zatiaľ vyhrala raz, skórovala pred vlastnými fanúšikmi len päťkrát, čo je s Pohroním a Ružomberkom v tomto ohľade najslabšia ofenzíva.

Práve Liptáci sú na tom oveľa lepšie, v štyroch zápasoch dozadu síce vsietili len 4 góly, ale stačilo to na skvelých 8 bodov. Aj preto sa Ruža už šplhá k prvej šestke. "Opäť súper, ktorého by sme chceli výsledkovo predčiť a bude to rovnako ťažký zápas ako so Slovanom, lebo slovenská liga je momentálne vyrovnaná. Aj keď sa Nitra nachádza na spodných priečkach tabuľky, neznamená to, že je to horšie mužstvo ako ostatné. Možno majú momentálne útlm alebo zlú pasáž, ale je to veľmi dobré mužstvo, čo dokázalo aj u nás. Takže musíme sa pripraviť veľmi zodpovedne a pokúsiť sa získať tri body," povedal tréner Ján Haspra pre mfkruzomberok.sk. V zápase nebudú hrať Kochan, Jonec, Ďungel a Gerec.

Vzájomný duel z tejto sezóny dopadol lepšie pre MFK, ktorý vyhral doma 1:0. Duel v Nitre začne v sobotu o 17.00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.08 - 3.28 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ŠKF Sereď - Spartak Trnava  (sobota 17:00)
Prvé kolo odvetnej časti Fortunaligy odohrá ŠKF iClinic Sereď na "domácej tráve" v Myjave so Spartakom Trnava.

Sereď sa na Záhorí pokúsi prerušiť svoju osemzápasovú sériu bez víťazstva. Jej súper Spartak prešiel v lete veľkými zmenami. Zmenil sa majiteľ, vymenil manažment klubu, na trénerskú stoličku zasadol Ricardo Chéu a rapídne sa obmenil i káder. V letných mesiacoch mužstvo červeno-čiernych bojovalo na dvoch frontoch: v domácej súťaži a v Európskej lige, kde sa prebojovalo do tretieho predkola. V kádri rezonovali odchody Abenu, Janečku, Depetrisa, Čonku, či Slobodu. Športový riaditeľ Andrej Kostolanský priviedol do klubu kvalitu v podobe Mitreu, Tešiju, Gamboša, Bosniaka Emira Haliloviča, či poľského útočníka Alexa Sobczyka. Do Trnavy prestúpil aj bývalý hráč Serede Jozef Menich. V úvodnom jesennom kole zdolala Trnava Sereď 2:0 po góloch Haliloviča a Mitreu z pokutového kopu.

V lete výsledky malého Ríma v domácej súťaži ovplyvňovalo aj účinkovanie v Európskej lige UEFA. V desiatom kole Trnava zvíťazila na ihrisku súpera: v Zlatých Moravciach uspela pomerom 3:1. V minulom, jedenástom kole, podľahla na vlastnom trávniku DAC-u Dunajská Streda 1:2. Avšak hlavne v druhom polčase podala výborný výkon a nezaslúžila si ostať bez bodu. V tabuľke je aktuálne na dobrej štvrtej priečke s bilanciou 5 výhier, 2 remízy a 4 prehry so skóre 16:14 a 17-timi bodmi. Sereď aktuálne okupuje deviatu priečku. S jedenástimi bodmi je od desiatej Senice lepšia iba o skóre. Na ôsme Michalovce stráca bod. Zápas domácej Serede s hosťujúcou Trnavou má úvodný výkop naplánovaný na sobotu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.16 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava1182132:1026
2.MŠK Žilina1182124:826
3.DAC Dunajská Streda1171321:1322
4.Spartak Trnava1152416:1417
5.FC Zlaté Moravce1144313:1416
6.AS Trenčín1134419:1913
7.MFK Ružomberok1134412:1413
8.Zemplín Michalovce1133512:1512
9.ŠKF Sereď1125413:1811
10.FK Senica1132612:2111
11.FK Pohronie1114611:257
12.FC Nitra1121810:247

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
zgeroTT

Dneska zapas, ktorý musíme vyhrat, ked chceme hrat sestku. Inak sereď pyta za listok 10€. Kombinacia stadionu a kvality hry oboch muzstiev hovori o tom, ze mohla byť este aspoň o 5€ vyssia.

Reagovat
Minister

No, výborný začiatok

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Goffa sa neda vobec pocuvat....Zvolo, ak to citas...to tam vobec nevidite? Ako si mozete takto degradovat prenos?

Reagovat
penepi

Akože Goffa je úplný extrémista, ale keď si to tak zoberiem, 80 % pseudoodborníkov, čo tam chodia, sú úplne nezaujímaví (slušne povedané).

Reagovat
Minister

Mitrea zatiaľ super zápas...

Reagovat
zgeroTT

Hlavne mu to dal marinkovic jak psovi.

Reagovat
Ferguson6

Petržalka, som im tak veril

Reagovat
Emmett Brown

Dnes sme mali na bod, strašná škoda, Kolčák v priebehu troch minút vlastný gól a červená, pozri si zostrih čo spravil. Dubnica nula bodov, ešte aj v desiatich sme mali tri tutovky. Ale najviac ma sere že sa vyjadrovali dvaja hráči do obrany, s Košicami bude sranda...

Reagovat
Emmett Brown

Inak Čerňanský konečne gól, škoda že nebol remízový

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele