Ľubomír Blažej: Náš ALPHA GYM má přes 1000 m2

Ľubomíre, předem díky za rozhovor. Představ se prosím v několika málo větách našim čtenářům.

Takže ja Ťa zdravím Honzo 😊 Volám sa Ľuboš, ale tak to už vieš – Ľubomír Blažej. Bývam neďaleko od Trenčína, kde býva krásna Katarína 😊 Presnejšie pochádzam z Chocholnej. Mám 33 rokov.

ľubomír blažej

Jaká je tvá dosavadní soutěžní historie?

Bodybuildingu sa venujem asi 13 rokov, no súťažiť som začal až v roku 2017 v SAFKST. Ešte vtedy som pracoval ako vodič MKD. Mojej prvej súťaže som sa zúčastnil na Liptove – Liptov cup v roku 2017. Vo váhovej kategórii do 95kg.

Bola to pohárová súťaž, odkiaľ som si odniesol striebro pod vedením Petra Muráňa v „Pepo teame“. Samozrejme, nemôžem zabudnúť dodať, že som tam zaujal aj Igora Kopčeka. O týždeň som sa zúčastnil Majstrovstiev Slovenska, kde som sa umiestnil  na treťom mieste, taktiež pod vedením Petra Muráňa Pepo team. Po majstrovstvách som sa skontaktoval z Igorom Kopčekom, ktorý ma nasmeroval na IFBB Pro Mariána Čambala. Ďalej som nesúťažil práve pre prácu na projekte Alphagym. Po stretnutí s Majom a po vzájomnej dohode o spolupráci i rozhovore, ktorému som doteraz nesmierne rád, som sa rozhodol ísť o kategóriu vyššie do 100 kg a súťažiť v NPC. S Majom sme začali prípravu v septembri 2018 a smerovali sme to na Prahu Evls showdown, ktorá bola zrušená, tak sme následne navštívili Budapešť (13.10.2019).

Tak tak. Pochlub se prosím tvým víkendovým úspěchem. Co se ti povedlo?

Na tento víkend budem ešte veľmi dlho spomínať. Bol pre mňa veľmi charizmatický, strávil som celý čas s Majom, Pavlínou Brussmannovou, Peťom Zembjakom, ktorý súťažil ako Clasiic physigue a mojim spoločníkom Michalom Palákom. Vôbec som nečakal prvé miesto v tejto kategórii (do 102kg – 225 liber) pri súťažnej váhe 92kg a následne som zabojoval aj v ‚absolutke‘ o Pro kartu, ktorú si zobral ťažkotonážnik nad 102 kg Maksim Trzin. Takže som sa len presvedčil o Majových skúsenostiach.

Ľubomír Blažej a Marian Čambal

Povídej. Spolupracuješ s IFBB Pro kulturistou Marianem Čambalem. Jak tato vaše spolupráce probíhá, jak často se vidíte a co všechno jsi pod jeho vedením musel změnit?

Majo vie čo robí a s jeho prípravou som nadmieru spokojný. Zamerali sme sa na slabiny, ktoré treba ešte dotiahnuť, mám veľkú rezervu a môžem ešte stále naberať 8 kg svalovej hmoty čo si myslím osobne, že je veľmi veľa na to, v akej kvalite to bolo teraz. Môže to byť ešte lespšie, ale som vo veľmi dobrých rukách 😊. Maja navštevujem zhruba každý týždeň, podľa toho ako mi to dovoľuje čas, ale snažím sa aspoň raz týždenne. Tesne pred súťažou to bolo aj každý deň. Pri Majovi som zmenil všetko stravovanie, štýl trénovania, techniky cvikov, ktoré som mal doslova mizerné 🙂 a hlavne pózing, ten sme začínali úplne od nuly. Tak mal so mnou ozaj pevné nervy :). Ešte stále to nie je také, ako má byť a budeme na tom aj naďalej pracovať a zdokonaľovať sa. Čiže som zmenil pri Majovi úplne všetko 😊

Aplha Gym. Velký projekt, který na Slovensko přinesl další velkou skvěle vybavenou posilovnu. Odpromuj prosím čtenářům tohle místo, za kterým stojíš právě ty a Michal Palák. Čím je Alpha gym zajímavý?

Príprava bola dosť ťažká, práve preto, že ako si spomínal, sme začali veľký projekt s názvom Alphagym fitnesscentrum, ktoré sa nachádza v Trenčíne na Ľudovíta Stárka 18. Je to fitnesscentrum s rozlohou 1000 m2, kde nájdeš od konferenčnej miestnosti po skupinové cvičenie zumba, intervalový tréning, jumping, thajský box, miestnosť pre spinning až po jednoručky  vážiace 90 kg 🤣 je zvlášť kardiozóna, miestnosť na nohy, a potom zvlášť na vrch tela. Samozrejme plánujeme Alphagym zdokonaľovať a vylepšovať. Plány máme vždy na rok dopredu, ale nech sa ľudia nechajú prekvapiť. Hovorím MY, pretože za týmto projektom stojíme 3 ľudia. Ja, Michal Palák a Monika Paláková, ktorí žijú vo Veľkej Británii, kde prevádzkujú a vlastnia obchod ‚Profitnesshouse‘ s doplnakmi a výživou pre bodybulding a fitness. Michal s Monikou taktiež súťažili v UKBF, Michal v kategórii do 90 kg, zúčastnil sa aj Arnold Classic. A Monika v obľúbenom bikinifitness. Celý projekt sme plánovali cca 3 roky. Začalo to o fitnesscentre s rozlohou 280 m2 a skončilo to pri takomto gigantickom Alphagyme. Je vidno, keď má preto niekto zápal 😊 Alphagym má v sebe nádych ‚starej školy‘ bodybuildingu a pritom sa v ňom citiš útulne, akoby si bol doma v obývačke😊. Museli sme zmeniť priestory, nanovo spraviť kúrenie, prívod vody, plynu a pitnej vody, interiérové rekonštrukcie prebiehali 11 mesiacov. Pracovalo sa na všetkých detailoch 16 -18 denne, od pondelka do nedele celých 11 mesiacov, takže bolo veľmi ťažké skĺbiť to s prípravou na súťaže. Ale nakoniec sme to s Marianom Čambalom dali, aj keď som ja chcel cúvnuť, tak ma Majo presvedčil o tom, že to bude dobré a mal pravdu 😊.

Roboty je vela, formu však už máš. Co tě čeká ve zbytku roku 2019?

Čo plánujem na rok 2019? Ešte presne neviem, chcem sa zúčastniť na súťaži v rumunskej v Bukurešti, a potom sa venovať naplno Alphagymu. Pomaličky nejaké to kilečko na seba lepiť, samozrejme stále pod dohľadom IFBB Pro Mariána Čambala v roku 2020 uvidíme, necháme to zatiaľ otvorené 🙂

Ľubomír Blažej na Fit Parádé v Maďarsku