Tour of Guangxi: McLay zaskočil Ackermanna

Gree - Tour of Guangxi 2019

zdroj: twitter.com/cpacycling

Čínske preteky Tour of Guangxi majú za sebou druhú etapu. Opäť išlo o šprintérsku skúšku, tentokrát na trati dlhej 152 kilometrov, kompletne rovinatej. V celodennom úniku dnes boli Laurens de Vreese (AST), Jerome Cousin (Total Direct Energie) a Sep Vanmarcke (:efd:). Trojica sa oddelila hneď na začiatku, no bola dostihnutá pelotónom, v ktorom pracovali viaceré šprintérske celky.

Nevyhnutný hromadný dojazd napokon nastal a skončil prekvapením. Z víťazstva sa radoval Brit Dan McLay (:efd:), ktorý nastúpil viac ako 200 metrov pred cieľom a zrýchlil popri bariére na pravej strane cesty. Na opačnej strane šprintoval Pascal Ackermann (BOH), ktorý aj dnes skončil druhý. Tretie miesto získal Matteo Trentin (:uae:).

Viacerí borci boli dnes zablokovaní a nemohli šprintovať na čele. Medzi nimi bol aj Fernando Gavíria (:uae:). Víťaz včerajšej etapy skončil ôsmy.

Nemec Pascal Ackermann sa vďaka bonusovým sekundám dostáva na čelo celkovej klasifikácie. Tú vedie s náskokom dvoch sekúnd na Gavíriu. 25-ročný rýchlik takisto vedie aj bodovaciu a mladícku súťaž.

27-ročný Dan McLay získal iba ôsme víťazstvo v kariére, prvé vo World Tour, no predtým už získal aj skalpy na pretekoch so zvučnejším menom. Medzi také patrí napríklad Tour de l’Eurométropole alebo GP de Denain. V tejto sezóne vyhral iba na jej krajoch, v januári získal etapu na austrálskom Herald Sun Tour.

Záznam šprintu:

Výsledky 2. etapy:

1.Dan McLay (GBr):efd:
2.Pascal Ackermann (Ger)BOH
3.Matteo Trentin (Ita)MTS
4.Jonas Koch (Ger):ccc:
5.Davide Ballerini (Ita)AST
6.Jakub Marezcko (Ita):ccc:
7.Timothy Dupont (Bel)Wanty-Gobert
8.Fernando Gavíria (Col):uae:
9.John Degenkolb (Ger):tfr:
10.Riccardo Minali (Ita)Israel Cycling Academy

Celkové poradie:

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH6:38:34
2.Fernando Gavíria (Col):uae:0:00:02
3.Dan McLay (GBr):efd:
4.Matteo Trentin (Ita):mts:0:00:04
5.Jerome Cousin (Fra)Total Direct Energie0:00:06
6.Josef Černý (Cze):ccc:0:00:08
7.Mikkel Honoré (Den):dqt:
8.Laurens De Vreese (Bel)AST0:00:09
9.Sep Vanmarcke (Bel):efd:
10.Jakub Marezcko (Ita):ccc:0:00:12

 

Zdroj: tourofguangxi.com.cn

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár