Tieto 4 jedlá porazia kilá navyše, máme pre vás i recepty!

Tieto 4 jedlá porazia kilá navyše, máme pre vás i recepty!
Tieto 4 jedlá porazia kilá navyše, máme pre vás i recepty! Thinkstock

Chcete stratiť pár kíl zdravým spôsobom? Všetko, čo musíte urobiť, je zaobstarať si tieto ingrediencie a začleniť ich do svojho každodenného jedálnička. Poradíme vám aj ako.

1. Celé kurča

Je to šťavnaté chudé mäso, bohaté na železo a plné bielkovín. Navyše zasýti na dlho.

2. Čakankový šalát

Chrumkavé listy tejto zeleniny obsahujú len 0,6 % tukov a až 45 % inulínu. To je látka, ktorá podporuje náš organizmus k zvýšenej tvorbe tráviacich enzýmov a tým uľahčuje trávenie. Okrem toho čakanka v sebe ukrýva vlákninu, nenasýtené steroly a antioxidanty.

3. Červené hrozno

Plody hrozna sú sladké a obsahujú zlúčeninu, ktorá môže zablokovať tvorbu tukových buniek.

4. Špalda

Praprababička dnešnej pšenice má oproti tejto známejšej obilnine množstvo výhod. Je plná vitamínov skupiny B, minerálnych látok ako je horčík, draslík a mangán. Oproti pšenici má viac bielkovín, vlákniny a prospešného tuku, neobsahuje cholesterol. Špalda podporuje trávenie, imunitný systém a prispieva k regenerácii buniek.

Ako zaradiť tieto potraviny do jedálnička? Máme pre vás 3 jednoduché recepty.

Raňajky – Špaldové cestoviny

Budete potrebovať 1/2 hrnčeka varenej špaldovej cestoviny. Vložte ju do misky. Pridajte 1/2 šálky mlieka a dajte do mikrovlnnej rúry po dobu 20 sekúnd. Potom vmiešajte 1/2 šálky hrozna pokrájaného na polovice a posypte jednou lyžičkou sekaných orechov.

Obed – Zdravý kurací šalát

Zmiešajte 1/2 šálky pokrájaného uvareného kuracieho mäsa bez kože so 1/4 šálky červeného hrozna nakrájaného na polovice. Ďalej pridajte 1 lyžicu nasekaných orechov, 1 lyžicu nasekanej červenej cibule a 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávajte na veľkých listoch čakanky.

Večera – tortilla s kuracinou a čakankou

Na olivovou oleji orestujte 1/4 šálky nakrájanej červenej cibule. Za stáleho miešania smažte asi 20 minút. Tortillu posypte strúhaným nízkotučným syrom Boryna, 1/2 šálky strúhanej čakanky a osmaženou cibuľou. Dajte zapiecť asi na 10 minút (kým tortilla nezíska svetlo hnedú farbu a syr sa neroztaví. V polovici času pridajte 1/2 šálky nakrájaného kuracieho mäsa. Dobrú chuť.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom