Založ si blog

Neslýchané ! , SaS už nie je opozičná demokratická strana !

Odídenci zo strany SaS sa nazvali v strane SaS – „demokratické jadro“. Teraz, keď na „nervy“ svojmu bývalému predsedovi Richardovi túto stranu opustili, tak z toho nám potom vyplýva len jedno, SaS bez „demokratického jadra“ už nie je demokratická, lebo ostala len akási vyschnutá šupka ! A preto vážená „mienkotvorná“ mediálna obec, mali by ste vo svojich komentároch za každým zdôrazňovať, že na slovenskej politickej scéne už nemáme len jednu „nedemokratickú“ stranu K-ĽSNS, ale že k nej pribudla druhá, ale teraz už naozaj nedemokratická SaS bez jadra demokracie.

Bude nesmierne zábavné, kde toto „demokratické jadro“ sa usadí, v ktorej opozičnej politickej strane, ktorá síce má jadro, ale nie demokratické. Podľa logiky veci by mali skončiť v PS/SPOLU, pretože i navzdory tomu, že stále robia to isté čo pred časom, tak im preferencie záhadne klesajú, a takýto „jadroví demokrati“, by im tieto preferencie mohli zdvihnúť, minimálne o tisícinu promile %, ale ako sa hovorí „počíta sa len to čo je doma“ !

Avšak, ak „demokratické jadierka“ budú zmýšľať zištne, ako že aj zištne zmýšľajú, tak svoje kroky presmerujú k p. Kiskovi, samozrejme Za ľudí a hlavne Pre ľudí, lebo tam sa preferencie naopak, aj napriek tomu že p. Kiska „spí“, začínajú tiež záhadne geometrickým radom dvíhať, hlavne, ak sa za prieskumy verejnej mienky, všakovakým „poctivým“ agentúram, dobre zaplatí, a ešte sa im aj povie a nadiktuje, ako by ten prieskum mal dopadnúť, aby tie, nie malé peniaze, čo zaplatili, neboli vyhodené do politického vzduchu ! Lebo nabudúce vážená agentúra od nás už nedostaneš ani cent ! Ale pravda je taká, že aj iné agentúry chcú zarobiť, a tak sa môžeme v blízkej budúcnosti stať, že FOCUS už strane Za ľudí nameria 15 %, potom príde POLIS a tam to bude už 18 %, a AKO sa vráti na scénu tesne pred moratóriom na vydávanie prieskumu verejnej mienky voliteľnosti jednotlivých politických strán, minimálne s takým výsledkom prieskumu verejnej mienky, ako pri p. Čaputovej, ktorej vydali prognózu jej zvoliteľnosti za prezidentku SR 24 hodín pred moratóriom a to niečo cez 52 % pre Za ľudí !!! Nuž občania SR a oprávnený voliči pozorne sledujme, ako sa preferencie budú vyvíjať a ako sa budú snažiť zmanipulovať, hlavne nerozhodnutých voličov, ktorých na moje prekvapenie a priznám sa neviem to pochopiť, je vždy nesmierne veľa, a keď volia podľa a na základe manipulatívnych informácií, tak potom po voľbách si bijú hlavu o stenu, ale žiaľ už je neskoro.

Ale vrátim sa k odídencom z teraz už nedemokratickej SaS. Na TB sa tvárili záhadne, že kde to oni zakotvia a aké budú ich následne politické kroky, lebo si to musia ešte poriadne rozdiskutovať a najväčší demokrat v tomto demokratickom jadierku, p. Galko, nás všetkých šokoval, že s nimi zo SaS do konca roka 2019 odíde spolu až neuveriteľných 50 členov SaS ! Samozrejme že pri tak veľkej strane, počtom svojich členov, akou SaS bezpochyby je, tak to ju musí absolútne položiť, aj keď je pravda, že za toto isté obdobie do nej vstúpi možno až 5 nových členov, ktorí niekde v disente tejto strany čakali, kým ju opustí práve spomínaný p. Galko. Vážení odídenci zo SaS, patrím k tým voličom SR, ktorí si myslia, že p. Sulík nemá čo hľadať na politickej scéne SR, ale tu sa ho musím zastať, lebo pravda je taká, že nie on rozbil SaS, ale vy svojimi neukojenými ambíciami v tejto strane, lebo strana sa neopúšťa, a už vôbec nie z dôvodu, že jej momentálny predseda svojou činnosťou strane škodí, ale v strane sa ostáva a vo vnútri strany sa „bojuje“ za ideáli a hodnoty, ktoré má táto strana uvedené v úvode svojich stanov. Jediná z Vás, ktorá je v tom to odídení čistá je paradoxne p. Blahová (ktorej z očí nič dobre nepozerá) lebo len oná jediná bola zo strany vylúčená, a to je jediné „chlapské“ odídenie zo strany, keď Vás z nej vylúčia, lebo vtedy môžete s kľudným svedomím povedať – „vyhodili ma, lebo som ich kritizovala, a sú takí „demokrati“, že kritiku neznesú !“

Neviem si predstaviť, že by Vás nejaká „demokratická“ opozičná strana zobrala pod svoje „krídla“, lebo ste zárukou nestability a teda je načase sa zamyslieť ísť sa živiť poctivou prácou, najlepšie niekde k pásu, ako operátor výroby, aby ste tam pochopili, že svojou neoliberálnou politikou, že trh vyrieši všetko, zistili, že sa môžete od roboty aj zodrať, západný veľkokapitál vám viac nezaplatí, lebo Vami nastavený liberálny trh a liberálny zákonník práce (čiastočne „zmäkčený“ vládami SMER-SD), ho k tomu nijako nenúti.

Prajem Vám všetko najlepšie vo Vašom osobnom živote, pevné zdravie, ale zo slovenskej politiky sa prosím PAKUJTE !

Dôvetok :

Včera sme sa dozvedeli že „demokratické“ jadro U235 nakoniec zakotvilo a spakovalo sa do Demokratickej strany (DS – https://sk.wikipedia.org/wiki/Demokratická_strana_(1989_–_2006)), ktorá od roku 2006 nie je aktívna, vtedy sa zlúčila s SDKÚ a de facto zanikla . V súčasnosti je vo fúzií s SDKÚ ako SDKÚ-DS, a teda odídenci zo SaS jednoducho presedlali k p. Frešovi a je tu pokus o oživenie najväčšieho „mečiarobijca“ pred voľbami 1998 – SDKÚ-DS ! a dnes sa budú chcieť pasovať do polohy najväčšieho „ficobijca“ !

Ešte v krátkosti si predstavme, akých politických „velikánov“ DS dala slovenskej politike a kde sú teraz :

Oľga Keltošová (prestup do HZDS), Peter Brňák (prestup do HZDS-bývalý sudca ÚS SR), Pavel Hagyari (1994-predseda DS, bývali primátor Prešova s podporou SMER-SD), Ján Langoš (tragický zahynul), Ivan Mikloš (podpredseda DS, neskôr SDK,SDKÚ,SDKÚ-DS), Peter Osuský (1994-2001 – predseda, podpredseda DS, neskôr OKS, od 2012-člen SaS), Peter Zajac (DS,OKS), František Šebej (VPN, DS, OKS, MOST-HÍD), Alexander Slafkovský (DS,SDKÚ-DS), posledný predseda DS – Ľudovít Kaník do 2006.

Z uvedených mien jasne vyplýva, že DS je strana, resp. bola stranou, kde sa akosi nikto z „velikánov“ slovenskej politiky, nedokázal presadiť a na dlhšie obdobie usadiť, a bola až taká „demokratická“, že ani je samotný názov nepresvedčil voličov o jej demokratickosti !

Dnes sa o to ide pokúsiť „najdemokratickejšie jadro“ slovenskej politickej scény a môj odhad volebného výsledku v PV 2020 do NR SR je okolo 0,00…% a definitívny zánik značky DS, ako aj celej SDKÚ-DS, po vzore HZDS !

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.