Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 13. október 2019

Pleť na cestách: 5 beauty tipov pri cestovaní

Akými kozmetickými tipmi sa riadite pri cestovaní? Aplikujete na tvár pleťovú hmlu na osvieženie alebo ste dokonca skúšali hydratačnú masku vo vzduchu?

Pleť na cestách: 5 beauty tipov pri cestovaní

Akými kozmetickými tipmi sa riadite pri cestovaní? Aplikujete na tvár pleťovú hmlu na osvieženie alebo ste dokonca skúšali hydratačnú masku vo vzduchu? Áno, aj tieto zvyky sú jednými z najčastejších chýb, ktoré pri cestovaní robíme. Ako by sme sa teda mali o pleť postarať pri cestovaní?

1. SPF

Kto by ťahal krém s ochranným faktorom do lietadla? Asi len málokto, avšak dermatológovia sa zhodujú, že by sme ho nemali vynechať ani v tomto prípade. Prečo? Jednoducho škodlivé UVA žiarenie preniká aj cez okná a vzhľadom na to, že sme vtedy zase o niečo bližšie k ozónovej vrstve, žiarenie je aj omnoho silnejšie. Podľa výskumu American Medical Association, sklo na oknách v lietadle prepúšťa viac ako 50% UVA a hodina strávená na tomto žiarení v lietadle sa rovná 20 minútam v soláriu. Neznamená to však, že sa v lietadle opálite, sklo a plast totiž takmer vôbec neprepúšťa UVB žiarenie, ktoré spôsobuje opálenie.

2. Odlíčiť a vyčistiť

Tento krok je mimoriadne dôležitý najmä v prípade dlhších letov. Ak máte na sebe make-up, nezabudnite sa odlíčiť a to dôkladne. Pokojne použite niekoľko vlhčených obrúskov a to niekoľkokrát v priebehu letu. V lietadle je totiž extrémne veľa nečistôt a prachu. Platí to aj v prípade, že cestujete nenalíčení. Úplne sa tiež vyhnite trvácnym make-upom či rúžom, tie pleť a pery počas letu úplne vysušia.

3. Čisté ruky

Vždy, keď sa plánujete dotknúť tváre, umyte si ruky. Všade v lietadle je extrémne množstvo baktérií, ktoré nechcete preniesť na tvár. Noste so sebou dezinfekčný gél alebo utierky na ruky, ktorý môžete použiť aj na utretie stolíka, ktorý je najšpinavším miestom v lietadle.

4. Masky a hmly sú no-go

Určite ste už mnohokrát počuli o tom, ako si modelky či influencerky na dlhých letoch urobia vlastné spa v podobe masiek, ktoré aplikujú na tvár. Toto je však podľa dermatológov chyba, ak chcete svoju pleť vyživiť, namiesto masky aplikujte výživný olej. Masky vo vzduchu vysychajú a navyše sa v nich usádzajú spomínané nečistoty. V prípade pleťovej hmly zase platí, že po aplikácii sa pleť cíti omnoho suchšie ako predtým.

5. Masáž

Či už ste alebo nie ste fanúšikom všetkých tvárových masážnych pomôcok, toto je skutočne vec, ktorá po dlhom lete alebo ceste akýmkoľvek dopravným prostriedkom, urobí veľký rozdiel. Vďaka masáži pleť bude pôsobiť pevnejšie, prekrvene a živšie. Problémom pri dlhých cestách je, že tvár opúcha, je mdlá vyzerá unavene. Toto dokážete vďaka rollerom či iným pomôckam úplne minimalizovať.

1119

Súvisiace články