Teraz budú najdôležitejšie eurovoľby v histórii. Určite choďte voliť a zabráňte progresívnym fašistom navoziť tu státisíce migrantov, zaviesť povinné očkovanie, zakázať autá na benzín, zdražiť energie a potraviny, zaviesť digitálnu totalitu, zatiahnuť nás do vojny a inak vám zničiť život!

4 samomasážne techniky, ktoré vás dokážu zbaviť bolesti krku


Print Friendly, PDF & Email

4 techniky sebamasáže, ktoré vás dokážu zbaviť bolesti krku

Ak vás niekedy postihla náhla bolesť krku, potom viete, aké to je: v jednu chvíľu je vám dobre a vzápätí začínate vidieť hviezdičky a hlavou neviete ani pohnúť.

Zdá sa vám, že vás od toho utrpenia môže uchrániť len dobrá masáž a za takú by ste dali aj celý svet. Ak nie je nablízku nikto, kto by vám túto úľavu poskytol, nezúfajte – dokážete si ju poskytnúť sami!

A najlepšie na tom je, že k nej potrebujete len ruky a uterák. Vybrali sme pre vás niekoľko techník sebamasáže na úľavu od bolesti krku. Dúfame, že si nájdete jednu, ktorá vám najviac pomáha.

A neprehliadnite ani náš záverečný bonus s naťahovacími cvičeniami na krk, ktoré dokážu účinok sebamasáže ešte zvýšiť!

1. Masáž uterákom

4 techniky sebamasáže, ktoré vás dokážu zbaviť bolesti krku

Masáž uterákom vám môže pomôcť odblokovať stuhnuté svaly krku a vrátiť im pohyblivosť. Navyše, uterák je mäkký a na svoj krk nebudete musieť vyvíjať priveľký tlak, takže si neublížite.

Dajte si uterák za krk. Pravou rukou uchopte ľavý koniec uteráka a ťahajte ho dolu hruďou. Pravý koniec uteráka uchopte ľavou rukou a ťahajte ho nahor a doľava cez čelo tak, aby sa vám hlava otočila za uterákom doľava, ako je vidieť na hornom obrázku.

Urobte niekoľko pohybov, otáčajúc hlavu doľava, a potom tlak uvoľnite. Zopakujte na druhú stranu. Dajte si záležať na tom, aby ste uterák neťahali príliš silno a aby ste nerobili prudké pohyby. Podrobné pokyny si pozrite v tomto videu.

Dajte si uterák za krk. Ťahajte uterák dopredu oboma rukami, vyvíjajúc ľahký tlak na krk. Pomaly otočte hlavu doľava a v tejto pozícii vydržte niekoľko sekúnd.

Potom pomaly otočte hlavu doprava a aj v tejto pozícii vydržte niekoľko sekúnd. Pri otáčaní hlavou stále ťahajte uterák dopredu, ako je ukázané v tomto videu.

Dbajte na to, aby ste uterák neťahali príliš silno a nerobili žiadne prudké pohyby.

2. Masáž svalov zátylka

4 techniky sebamasáže, ktoré vás dokážu zbaviť bolesti krku

Položte ľavú ruku na sval krku nachádzajúci sa za vaším ľavým uchom ako vidieť na hornom obrázku. Uvoľnenými prstami na túto oblasť zľahka zatlačte.

Pokračujúc v tlaku pomaly otočte hlavu doprava. Dajte si záležať na tom, aby sa vám nepohybovali prsty, aby sa hýbala len vaša hlava. Zopakujte na druhú stranu.

Podrobné pokyny nájdete v tomto videu. Cyklus niekoľkokrát zopakujte, kým nepocítite úľavu.

Tú istú oblasť si jemnými krúživými pohybmi masírujte prstami, aby ste zvýšili prietok krvi a uvoľnili napätie. Podrobné pokyny nájdete v tomto videu.

3. Stláčanie postranných svalov

4 techniky sebamasáže, ktoré vás dokážu zbaviť bolesti krku

Podrobné inštrukcie pre ďalšiu masáž nájdete v tomto videu.

Posaďte sa tak, aby ste mali vystretý chrbát. Dlane si položte po stranách krku. Hlavu vtiahnite trochu dozadu a nechajte ju zľahka klesnúť doľava.

Stláčajte svaly na ľavej strane krku tak, aby ste cítili, že sú tvrdé, no aby vám to bolo príjemné. Potom nechajte hlavu klesnúť zľahka doprava.

Zbohom vysoký krvný tlak

Teraz stláčajte svaly na pravej strane vášho krku.

Stále stláčajte pravú a ľavú stranu svalov, začínajúc na spodnej strane krku a pomaly postupujúc nahor.

4. Masáž subokcipitálneho svalu

4 techniky sebamasáže, ktoré vás dokážu zbaviť bolesti krku

Napnuté a zablokované subokcipitálne svaly vám môžu spôsobovať bolesť hlavy, závrat a dokonca nevoľnosť od žalúdka. Pre uvoľnenie týchto svalov si nahmatajte mäkkú oblasť hneď pod kosťou lebky, ako je znázornené na hornom obrázku.

Oboma rukami vytvárajte jemný tlak na subokcipitálne svaly na pravej a ľavej strane svojho krku. Zakloňte hlavu a stále vyvíjajte prstami tlak dovnútra a dohora.

Pomaly priťahujte bradu k hrudi a pri skláňaní hlavy pohybujte prstami smerom von, vzďaľujúc od seba pravú a ľavú ruku, pričom neprestávate tlačiť.

Vašou úlohou je oddeliť od seba a „otvoriť“ subokcipitálne svaly a zmierniť ich napätosť. Cyklus opakujte niekoľkokrát a dávajte pozor, aby ste pri tejto sebamasáži necítili bolesť.

Podrobné pokyny nájdete v tomto videu.

Bonus: Naťahovanie dopredu a do strán

4 techniky sebamasáže, ktoré vás dokážu zbaviť bolesti krku

Postavte sa, alebo sa posaďte tak, aby ste mali vystretý chrbát. Bradu ťahajte dolu k hrudi, skláňajúc hlavu dopredu, kým nepocítite v zátylku slabý ťah.

V tejto pozícii vydržte niekoľko sekúnd, potom hlavu zdvihnite.

Môžete pridať trochu tlaku a natiahnutie zvýšiť jemným ťahaním hlavy nadol za pomoci rúk, ako vidieť na hornom obrázku.

4 techniky sebamasáže, ktoré vás dokážu zbaviť bolesti krku

Postavte sa, alebo sa posaďte s vystretým chrbtom a uvoľnite plecia. Jemne nakláňajte ľavé ucho k ľavému plecu, kým nepocítite v pravej strane krku príjemný ťah.

Dbajte na to, aby sa protiľahlé plece nedvíhalo. V tejto pozícii vydržte niekoľko sekúnd a znova zdvihnite hlavu. Opakujte na druhú stranu.

4 techniky sebamasáže, ktoré vás dokážu zbaviť bolesti krku

Trochu väčší tlak môžete pridať a pocítiť silnejší ťah, keď si hlavu chytíte rukou a jemne ju ťaháte do strany.

Dbajte na to, aby ste si krk nenaťahovali príliš, lebo vám to môže spôsobiť bolesť a nepríjemné pocity.

Záver

Techniky sebamasáže a naťahovania, o ktorých sme vám práve povedali, sa osvedčili u mnohých ľudí.

Ak ale nemáte pocit, že vám sebamasáž a iné liečebné postupy pomáhajú zmierniť bolesť, alebo sa bolesť postupne zhoršuje, je lepšie navštíviť lekára a požiadať o profesionálnu lekársku liečbu.

Trpeli ste niekedy bolesťou krku? Aká liečba vám pomohla sa jej zbaviť?

Stop Candida

Zdroj: brightside.me, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. Toto jsou výborné rady. Bohužel kdo má problémy s klouby, hlavně s rameny, toto asi správně provádět nebude schopen. Mně v případě bolestí krční páteře výborně a spolehlivě pomáhá magnetoterapie. Na doma mám také ještě před více lety koupený malý přístroj Bioterapy, je to takové červené světlo, kterým si vleže osvěcuji bolavá místa. Kdysi to stálo cca 6000Kč, dnes jsou dokonaleji provedené a samozřejmě dražší. Když začnu s ozařování včas, předejdu dojíždění na magnetoterapie. „Chemii“ už totiž dávno neuznávám, pomůže to na čas, pak se musejí dávky zvyšovat a zvyšovat…málem jsem z toho umřela a dlouho jsem se pak z následků díky léčiteli dostávala. Není to žádná reklama na tento přístroj, jen vlastní zkušenost. Mně skutečně pomáhá.

  2. Vyzkoušel jsem a mohu jen doporučit.

  3. Mám dlhodobé bolesti krčnej chrbtice. Cviky mi nepomáhajú, ani masáž.
    Vyskúšal som akupresúru – IPLIKÁTOR Kuzněcova a to jediné mi pomohlo. Je to veľmi jednoduchá vec – kus látky s plastovými hustými hrotmi, ktoré sa pritláčajú minútu na boľavé miesto a prináša to obrovskú úľavu.

Pridajte komentár

*