Dôležité veci, ktoré nesmú chýbať v detských izbách

0 19

Zariadiť dieťaťu vlastnú detskú izbu je pre rodičov veľmi dôležité. Zároveň si však pripúšťajú, že ich dieťa je veľké a že už nie je to malé bábätko, ktoré s nimi spávalo v manželskej posteli a neustále sa k nim túlilo.

Aké dôležité veci ale pri zariaďovaní detskej izby nesmiete vynechať?

Detské koberce

Každé dieťa sa rado hrá na zemi. Môže si skladať stavebnice, autodráhu, hrať s bábikami a stavať im domčeky. Najmä v chladných mesiacoch dávame pozor, aby boli detské izby dostatočne vykúrené, no keď dieťa trávi veľa času sedením na zemi, nebolo by zlé, keby ste do stredu detskej izby umiestnili detské koberce. Detské koberce s tými najkrajšími detskými motívmi krásne vyniknú v dievčenskej, ale aj chlapčenskej detskej izbe.

Chlapcom odporúčame dávať koberce so vzorom autodráhy, dievčatám so vzormi zajačika, či jednorožcov.

Korkové nástenky

Má vaše dieťa nakreslené obrázky na výkresoch a nemáte ich kam dávať? Kúpte deťom do detských izieb korkové nástenky. Školopovinné deti ich budú využívať aj na pripomenutie školských povinností, ale aj na obľúbené obrázky, ktoré si sami vyrobili.

Jednoduchým pripnutím obrázkov vytvoríte v detskej izbe peknú a zároveň praktickú dekoráciu.

Odporúčame ju umiestňovať nad detský stolík. Nechajte, nech si dieťa vytvára vlastnú nástenku úplne samo.

Otvorené police a úložný priestor na hračky

Každé dieťa má veľké množstvo menších, ale aj väčších hračiek. Každý rodič ale veľmi dobre vie, že niekedy je problém uskladniť v detskej izbe také veľké množstvo hračiek.

Keď budete kupovať nový detský nábytok, odporúčame vám kúpiť aj otvorené police. Tam vaše dieťa môže ukladať tie najvzácnejšie hračky a hračky, ktoré by sa v košoch na hračky mohli poškodiť.

Ostatné hračky odporúčame potom dávať do látkových ručne šitých košov, ktoré sa ľahko prenášajú a mamám zjednodušujú upratovanie detskej izby.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.