Výstavba sa pripravuje v lokalite, ktorá bola aj v minulosti predmetom záujmu developerov. Ešte v roku 2008 investor predstavil zámer, ktorý počítal s tým, že na pozemkoch ohraničených ulicami Košická, Plátenícka a Prievozská postaví polyfunkčné centrum.

Plány zahŕňali výstavbu 1 200 bytov, rozsiahlu občiansku vybavenosť aj kancelárie na ploche 40-tisíc štvorcových metrov. Stavať sa mal aj hotel so 600 lôžkami a kongresová hala pre 500 ľudí. Štvrť Klingerka mala pokračovať na susednom pozemku s obytnou zónou, kde mal byť dominantou 45-podlažný vežiak.

Pozemky dokúpili pred dvomi rokmi

Plány trojice spoločností Koruna Invest, Internationale a Hotel Tatra s rozpočtom takmer osem miliárd slovenských korún však zostali len na papieri. Posledné dve z firiem patrili do podnikateľského impéria rodiny Lexovcov.

V areáli bývalej továrne Gumon ale napriek tomu stihli predošlí majitelia zrealizovať búranie. Médiá v tom čase upozorňovali, že s prácami začali bez povolení.

Klingerka sa rozšíri, developer pripravuje v centre ďalšiu veľkú výstavbu

Polyfunkčný komplex Klingerka - pôvodná podoba z roku 2008 Zdroj: Koruna Reality

Búranie hál továrne bolo nutnosťou aj preto, že zamorené územie s ropným jazerom z čias bombardovania rafinérie Apollo bolo potrebné vyčistiť.

Koruna Invest zamrznutý projekt 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa