Rodinné auto značky Volvo? Tieto tri modely splnia vaše očakávania

Please enter banners and links.

Volvo dlhé roky pracovalo na svojom imidži najbezpečnejšieho auta – nestalo sa to však tak, že naliali stovky milióny eur do reklamy, aby ľudí presvedčili, že takí sú. Trvalo to desiatky rokov, stálo neuveriteľné investície do vývoja, aby ich ľudia začali spontánne takto vnímať. Aj to je dôvod, prečo mnoho záujemcov o rodinné auto túži mať Volvo: špičková bezpečnosť. Samozrejme, za takéto vozidlo si priplatíte, zároveň však získate niečo navyše. Ktoré modely švédskej automobilky sú vhodné ako rodinné vozidlá?

Volvo XC90

Model XC90 je vlajkovou loďou automobilky Volvo: kultivovaná sila, ako výrobca o svojom vozidle hovorí, sa ukrýva v tomto priestrannom a luxusnom SUV. Pre rodinné vozidlá je dôležitý práve priestor a tu ho nájdete dostatok – ak sklopíte zadné sedadlá, získate batožinový priestor s objemom neuveriteľných 1900 litrov. Zároveň však Volvo XC90 dokážete premeniť na 7-miestne vozidlo, takže na výlet môžete brať so sebou pokojne aj starých rodičov či rodinných priateľov.

Volvo  XC90

Volvo však garantuje, že v treťom sedadlovom rade dostanete najväčší priestor na nohy v tejto triede. Veľkým plusom sú pohodlné sedadlá, 360 ° kamera, ktorá zvyšuje bezpečnosť, či systém automatického brzdenia. Zabudnúť však nesmieme ani na výborné jazdné vlastnosti, odhlučnenie kabíny či intuitívne ovládanie.

Volvo V60

Volvo hovorí o svojom modeli V60 ako o všestrannom rodinnom kombíku – je vizuálne atraktívne, na cestách dynamické, čakajú na vás najmodernejšie bezpečnostné systémy a to najhlavnejšie, poteší vás dostatok priestoru. Či už na sedenie, alebo v batožinovom priestore, je to dostatočne vyvážené tak, aby sa pasažieri cítili pohodlne aj počas jazdy na dovolenku k mori a vy ste sa nemuseli stresovať, či doma musíte nechať synovu nafukovačku, alebo dcérin stan proti slnku.

volvo v60

Volvo V60 disponuje rovnako ako XC90 360 ° kamerou, vďaka ktorej máte dokonalý prehľad o tom, čo sa deje v okolí vášho vozidla. Švédska automobilka umožňuje pridať k výbave tohto modelu aj množstvo praktických, najmä pre rodiny s deťmi, doplnkov: ochranné lišty, špeciálne detské sedačky či držiaky na bicykle alebo strešný box. Navyše vďaka modernému systému City Safety Volvo V60 za vás sleduje situáciu na ceste alebo sa stará, aby ste neopustili vozovku.

Volvo XC40

Model XC40 patrí k moderným mestským SUV-čkám, ktoré sú ako stvorené pre rodiny, ktorým záleží na bezpečí a pohodlí. Tento model získal v roku 2018 ocenenie Európske auto roka, za ktoré môže najmä precízne vyhotovenie, univerzálnosť, spoľahlivosť, bezpečnosť a mohli by sme pokračovať ďalej – namiesto toho doplníme slovo komplexnosť.

volvo xc40

Volvo XC40 ponúka veľkorysý priestor aj na zadných sedadlách, vďaka čomu nebudete mať žiaden problém s umiestnením detskej sedačky. Na cestách sa vozidlo správa živo, no nerobia mu problém ani náročnejšie terény – ak radi chodíte v zime na chatu či na lyžovačku, tento fakt vás určite poteší. Rodinné auto sa nezaobíde ani bez bezpečnostných systémov, Volvo XC40 disponuje napríklad asistentom jazdy v kolónach či systémom, ktorý aktívne vyhľadáva a eliminuje potenciálne riziko kolízie.

Chceli by ste si vyskúšať niektorý z týchto modelov Volvo naživo? Navštívte stránku www.finalcd.sk a dohodnite si vlastný termín testovacej jazdy.