MojAndroid

Google Asistent je najpokročilejším hlasovým asistentom na svete. Slovenčina mu stále chýba, no tí zdatnejší v cudzích jazykoch ho vedia používať aj u nás. Ak máte v smartfóne nastavený jazyk na slovenský, Asistent fungovať nebude. Stačí však jazyk prepnúť na jeden z podporovaných – napríklad angličtinu a môžete využívať všetky jeho výhody.

Náš tip
Google Pixel 4 a 4 XL oficiálne: 90 Hz displej, odomykanie tvárou a cena od 749 €

Teraz sa objavila chyba, ktorá ovplyvní správanie zariadení Google Home a Pixel smartfónov. Na smartfónoch iných značiek sa problém zatiaľ neobjavil. Problém je v tom, pokiaľ vlastníte dve zariadenia s Google Asistentom, informuje Phonearena.

  • Problém nastáva vtedy, ak sú pri sebe dve zariadenia, ktoré majú aktivovaného Asistenta

Po vyslovení frázy “Hey Google” alebo “OK, Google” sa prebudia obe zariadenia. Následne vyslovíte svoju požiadavku a splní sa len na jednom z nich. Problém je taký, že druhé zariadenie stále zostane v režime počúvania. A ak si to nevšimnete, jeho batéria sa bude vybíjať oveľa rýchlejšie. Až dovtedy, kým sa režim počúvania nezruší. Automaticky sa to neudeje, je potrebný zásah používateľa.

Google Home biely

Batéria klesá pri aktivovanom režime počúvania podstatne rýchlejšie

Ak teda vlastníte Google Home alebo Google Nest a Asistenta používate aj na smartfóne, na tento problém by ste si mali dávať pozor. Či sa to týka aj dvoch smartfónov s rovnakým Google účtom a aktivovaným Asistentom sa zatiaľ nepotvrdilo.

Google Nest Mini farby

Problém je to prinajmenšom nepríjemný. Google Assistant je služba, ktorá by mala používanie niektorých vecí spríjemniť/zjednodušiť. V tomto prípade urobí presný opak. Ak sa váš smartfón zasekne v režime počúvania, môžu nastať nepríjemné situácie s nedostatočne nabitou batériou.

Náš tip
Nie len Google počúva naše rozhovory s Asistentom, robí to aj Apple
16.10.2019

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+