Hedonisti príma futbalu, nastražte všetky uši: Prídeme o októbrové El Clásico na Camp Nou?

Sergio Ramos a Lionel MessiSergio Ramos a Lionel Messi Zdroj: SITA/AP - Manu Fernandez

MADRID - Očakávaný šláger 10. kola španielskej najvyššej futbalovej súťaže medzi FC Barcelona a Realom Madrid sa možno neskutoční na štadióne Camp Nou, ako bolo pôvodne v pláne.

Vedenie La Ligy totiž zvažuje presun stretnutia naplánovaného na 26. októbra o 13.00 h na Štadión Santagia Bernabéua v hlavnom meste Madrid. Druhý duel ligového ročníka medzi týmito tímami by sa podľa spomenutého návrhu uskutočnil 1. marca v Barcelone. Informáciu priniesol web španielskeho denníka Marca.

Španielsko sa v týchto dňoch spamätáva z násilných stretov medzi políciou a demonštrantmi v Katalánsku, ktorí protestujú proti dlhoročným trestom odňatia slobody pre deväť separatistických lídrov. V stredu sa začali niekoľkotisícové protestné pochody vo viacerých katalánskych mestách s cieľom dosiahnuť do piatka Barcelonu. Svoj štrajk začali aj študenti. Organizátori vyzývajú na pokojné protesty.

Španielsky najvyšší súd v pondelok odsúdil deviatich katalánskych separatistických lídrov na väzenie v trvaní od deviatich do trinástich rokov. Obvinenia z protištátnej činnosti súvisia s ich úlohou v referende za nezávislosť Katalánska z roku 2017. Medzi odsúdenými sú významní politici z katalánskej vlády, vplyvní aktivisti a ľudia z prostredia kultúry.

Viac o téme: FC Barcelona Real Madrid El Clásico
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Manu Fernandez
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy