Letisko Bratislava vybavilo za 9 mesiacov 1,85 milióna cestujúcich

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave vybavilo za deväť mesiacov tohto roka 1 850 616 cestujúcich. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka počet pasažierov vzrástol o šesťtisíc. Ako letisková spoločnosť v utorok informovala v tlačovej správe, zároveň sa od januára do konca septembra uskutočnilo 22 767 letov.

16.10.2019 13:55
debata

„V samotnom deviatom mesiaci roka využilo odlety a prílety z bratislavského letiska celkovo 248 480 cestu­júcich,“ uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

„V septembri stála na čele najvyužívanejších destinácií turecká Antalya, nasledovali za ňou pravidelné lety do Londýna, Dublinu, Hurghady či Kyjeva a z nich do Bratislavy. Počet pohybov lietadiel, čiže vzletov a pristátí, sa priblížil k trojtisícovej hranici (uskutočnilo sa 2 997 letov),“ priblížila Ševčíková.

Už o dva týždne, so zmenou času z letného na zimný, sa v letectve zmení letový poriadok. V rámci neho pribudne z Bratislavy nová letecká linka do Odesy na Ukrajine od dopravcu Wizz Air. „Do ponuky letov sa vráti zimná pravidelná letecká linka do Eilatu-Ramon v Izraeli, ktorú zabezpečí dopravca Ryanair. Prichádzajúce zimné mesiace sa tiež považujú za hlavnú sezónu v Dubaji, kam pravidelná linka z Bratislavy premáva v stredu, v piatok a v sobotu,“ poznamenala Ševčíková s tým, že túto linku prevádzkuje spoločnosť flydubai.

Cestovné kancelárie budú z Bratislavy v zime ponúkať aj naďalej zájazdy do egyptskej Hurghady či Ománu.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s., je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy a výstavby SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %. Základné imanie letiskovej spoločnosti dosahuje 292,43 milióna eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko M. R. Štefánika