MojAndroid

Výrobcovia stále rozmýšľajú nad tým, kam skryť selfie fotoaparát tak, aby mohli zariadenia ponúknuť kompletne bezrámikový dizajn. Existujú riešenia s výrezom či dierou v displeji, ale aj rôzne zaujímavé vysúvacie mechanizmy, ktoré obsahujú práve selfie fotoaparáty.

Nápady stále pribúdajú. Teraz sa objavil nový patent, ktorý patrí Samsungu. Ten ukrýva klasický “výrez”, ktorý je obrátený. Nezasahuje tak priamo do displeja, ale do voľného priestoru. Takže prakticky sa nebavíme o výreze, ale o akejsi nadstavbe hornej časti zariadenia. O patente informoval web Letsgodigital.

Toto sme ešte nevideli

Obrázok je naozaj len ilustračný a nemôžeme z neho povedať, že kórejský výrobca chystá zariadenie s podobným dizajnom. Avšak ako patent prezrádza, je možné, že sa dočkáme smartfónu s takýmto riešením.

Samsung momentálne ponúka zariadenia s dierami či výrezmi v displeji, do vysúvacích mechanizmov sa veľmi netlačí. Výnimkou je len model Samsung Galaxy A80.

Samsung Galaxy A80 fotoaparát
Samsung Galaxy A80 s vysúvacím a otočným fotoaparátom

V tomto prípade nič nezasahuje do displeja, čo je ideálne. Avšak pribudol tu priestor priamo nad smartfónom, ktorý by tu vôbec nemusel byť. Výhodou tohto riešenia oproti vysúvaciemu fotoaparátu môže byť vodeodolnosť. Čo si o takomto dizajne prevráteného výrezu myslíte vy?

Náš tip
Smartfóny, ktoré skrývajú selfie fotoaparát: ZenFone 6 vs Galaxy A80 vs Mi 9T vs P Smart Z | Porovnanie
16.10.2019

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+