Karoséria štvordverového kupé vyplní medzeru, ktorá je aktuálne medzi jednotkou a trojkou v súčasnej ponuke automobilky. Vizuálne odkazy na jednotku sú neprehliadnuteľné, ale 2 Gran Coupe prináša naviac bezrámové dvere a karosériu sedan. Nie je to liftback ako napríklad štvorka Gran Coupe.

Nič nie je príliš prekvapujúce, odhliadnuc od bezrámových okien, väčšinu technológií predstavilo BMW už v jednotke. Predokolková platforma bude ponúkať možnosť aj pohonu všetkých kolies pre niektoré verzie a motor je umiestnený vpredu naprieč a nie pozdĺžne ako bývalo pri BMW zvykom. Princíp nezaprie podobnosť práve s konkurentom zo Stuttgartu.

BMW 2 Gran Coupe - aj napriek tvaru zadnej časti je sedanom Zdroj: BMW

Interiér, teda jeho predná časť je kompletne prevzatý práve z jednotky. Prístrojová doska prešla do štvordverového kupé kompletne. Tak ako v ostatných modeloch môže mať tiež systém Live Cockpit s 10,2-palcovým displejom.

Prekvapenia nebudú ani pod kapotou. Na radový šesťvalec môžu zákazníci rovno zabudnúť kvôli umiestneniu naprieč. Vrcholom ponuky bude rovnaký motor ako v jednotke. Verziu M235i Gran Coupe bude poháňať dvojliter s výkonom 225 kW (306 k). Ten bude štandardne spojený s dvojspojkovou automatickou prevodovkou a pohonom  všetkých kolies.

Produkcia nového modelu začína už v novembri tohto roka, ale v predaji bude reálne až začiatkom roka 2020.

BMW 2 Gran Coupe - motor je vpredu naprieč Zdroj: BMW