reklama

Etikoterapeutická prechádzka októbrovými horoskopmi

Októbrové horoskopovanie prinášam až po októbrovom splne v Baranovi, ktorý bol 13.10. Ospravedlňujem sa, čas ma trochu dobehol, v nazeraní do októbrovej oblohy je však aktuálne dianie. Ak prečítate, uvidíte, či sa týka aj Vás.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Spln v Baranovi bol 13.10.  Keď sa naň pozriem etikoterapeutickým pohľadom, vidím veľký predpoklad na harmonizáciu polarity (zistite si ju podľa numerologickej mriežky). Planéty so znameniami totiž vytvárali mužsko-ženské zoskupenie (Slnko-Váhy, Luna-Baran), a tak svietia každému do možností rozbehnúť sa do svojej polarity. Často na sedeniach počúvam, že najmä ženy s mužskou polaritou nevedia, ako sa cítiť ženou. Tieto dni po splne nás planéty podporujú, aby sme harmonizovali svoju vnútornú ženu a svojho vnútorného muža, nech sú vyrovnaní a v spojení.
Spln v Baranovi bol 13.10. Keď sa naň pozriem etikoterapeutickým pohľadom, vidím veľký predpoklad na harmonizáciu polarity (zistite si ju podľa numerologickej mriežky). Planéty so znameniami totiž vytvárali mužsko-ženské zoskupenie (Slnko-Váhy, Luna-Baran), a tak svietia každému do možností rozbehnúť sa do svojej polarity. Často na sedeniach počúvam, že najmä ženy s mužskou polaritou nevedia, ako sa cítiť ženou. Tieto dni po splne nás planéty podporujú, aby sme harmonizovali svoju vnútornú ženu a svojho vnútorného muža, nech sú vyrovnaní a v spojení. 

Baran. Ako myslíš, hovoríš a konáš, taký si, ale nielen to. Myslenie, hovorenie a konanie by malo byť v jednote. To znamená, ako myslíš, tak hovoríš i konáš. Ak v jednej oblasti je niečo inak ako v ostatných dvoch, prichádzajú problémy. Prečo to takto rozoberám? ... lebo pre vás je to momentálne hlavná téma najmä vo vzťahoch. Naozaj partnerovi, partnerke hovoríte to, čo si o ňom, o nej myslíte? Konávate v súlade s tým, ako hovoríte? Odpovede sú vo vás, ale odpovedá vám aj život sám cez príbehy, ktoré žijete. Idete hladko životom? Nenarážate na prekážky? NIe ste unavení, vystresovaní? Život hovorí vášmu životu áno. Ak je to inak, skúste nájsť „zádrhel“, ktorý vás oslabuje. Rok 2019 sa blíži do svojho finále, a tak sa pýtam: Cítite niekde vo vzťahoch napätie? Riešte, liečte, urovnávajte, neprenášajte nedoriešené do ďalšieho roka. Tam čakajú iné úlohy. V októbri bol váš najdôležitejší spln v roku 13.10. Prečo najdôležitejší? Je vo vašom vlastnom znamení, a tak všetko, čo sa v ňom dialo, môže mať ďalekosiahlejší účinok. V tento deň totiž bola Luna v napäťovej hre so Saturnom a Plutom. Saturn na všetko dohliada múdro a prísne, Pluto zasahuje osudovo. Spomínate si, čo sa dialo 13.10.? Bolo tam niečo výraznejšie? Totiž ak spln u vás našiel neporiadok, manipuláciu, nedokončené situácie či príbehy, v týchto dňoch nastáva zmena. Stačí ju len prijímať, nech je akákoľvek. Čistá hra všetko istí. Nov 28.10. bude v Škorpiónovi, dovtedy je vhodné upratať si aj vo financiách, urovnať dlhy. Nov však vytiahne aj témy lásky, sexuality, vernosti. Máte jasno v týchto oblastiach? Viete, čo je vašou prioritou a aké má dôsledky?  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Býk. Prichádza pokojnejšie, ale úspešnejšie obdobie plné hojnosti. Jednak jeseň už odovzdala svoje plody, jednak vy nabiehate v prvej polovici októbra na úspešnú vlnu. Teda – ak idete životom bez odporu. Ak ste v odpore, môžu naskakovať pocity obete. Vnímate niečo také? Máte pocit, že v práci všetkým slúžite a ocenenia nikde? Dokonca že si niekto pripisuje zásluhy, úspechy, na začiatku ktorých ste boli vy? Ste pre ostatných ľudí, pracovných partnerov či aj pre osobného partnera, partnerku neviditeľní? Šups rýchlo do sebaúcty. Momentálne je trend milovať svoje telo, seba. Viete to? Tak naozaj, radostne? Na chvíľu sa stíšte a pozorujte, ako sa viete o svoje telo i dušu postarať. Kedy idete proti nim, kedy ich vnímate láskavo a s rešpektom? Koľko pozornosti dávate sami sebe? Ak chcete v tejto oblasti urobiť krok dopredu, spln 13.10. v Baranovi vás mohol nasmerovať do svojej sily. Uvedomte si svoje silné stránky, svoju schopnosť postarať sa o materiálny svet okolo seba, postarať sa o svoje financie, mať v poriadku svoj majetok. Buďte vďační za to, čo vám prichádza do života. Buďte štedrí, rozdávajte pohodu, úsmevy a ak usúdite, že chcete a môžete niekoho podporiť aj materiálne, urobte tak. Nezištne, s láskou. Vesmír vie, čo robíte z čistého srdca, čo z vypočítavosti. Nov bude na programe dňa 28.10. v Škorpiónovi aj s emóciami a prekvapivými zmenami. Každá zmena je dôvodom na rast, takže sa nastavte na prijímanie a prijmite život so všetkými jeho darmi i výzvami. Odíde partner? No a čo. Meníte robotu? No a čo. Zmenili sa vám podmienky v práci? No a čo... Momentálne možno ani neviete rozpoznať, aké dary vám za týmto – no a čo – prichádzajú. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Blíženci. Na začiatku októbra ste cítili septembrový nov vo Váhach, v ktorom hral významnú úlohu Merkúr, vládnuca planéta Blížencov. Asi už tušíte, čo chcem povedať: dôležitá je láskavá a múdra komunikácia. Hovoriť striebro, mlčať zlato. Pozor však, aby to mlčanie bolo v súlade s tým, ako sa cítite. Totiž mlčať môžeme s dvoma diametrálne rozličnými pocitmi. Prvý: mlčím, lebo sa bojím ozvať. Tento strach vychádza z toho, že v mojej predstave ostanem potom nemilovaný, odmietnutý, opustený. Celé zle. Druhý: mlčím, lebo viem a viem, že mlčaním nikomu neublížim a ani si slovami nepotrebujem dvíhať na úkor druhého svoje sebavedomie, svoje ego. Ak však cítite, že chcete s partnerom, partnerkou, deťmi, spolupracovníkmi zdieľať svoje pocity, návrhy, sadnite si a rozprávajte sa ako rovný s rovným. I s deťmi. Je totiž vhodný čas na komunikáciu, ktorá rozširuje aj vaše obzory. Spln bol 13.10. v Baranovi a v týchto dňoch po splne vyskakuje aj napäťový aspekt. Nič strašné, ak riešite svoje veci včas. Ak nie, môže sa objaviť situácia, ktorá vás bude učiť dávať si pozor na svoje veci, nič nesľubovať len tak do vetra, nič neočakávať... Potom vás ani nič nemôže sklamať, ale naopak, môžete sa tešiť zo všetkého, čo k vám prichádza. Momentálne mi napadá pre vás jeden cvik z tvárovej jogy, ktorý súvisí s tým, čo som písala v predchádzajúcej vete. Postavte sa vzpriamene, uvoľnite ramená a pripravte sa na vyslovovanie obdivného a dlhého waaauuu. Pohľad do pestrofarebných stromov – waaauuu, pohľad do dažďa – waaauuu... Riadne otvoriť ústa a minimálne na päť dôb sa cez wau čudovať. Nov bude 28.10. v Škorpiónovi a môže byť o pracovných príležitostiach, oceneniach a zdraví.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Rak. Na programe v októbri je u Rakov domov a práca, a to všetko poprepletané emóciami. Najmä nov takmer na konci mesiaca ich môže priniesť viac. Rak je vždy nejako naviazaný na domov, momentálne viac na kvalitu domova, jeho zušľachťovanie s cieľom: aby sa mi dobre žilo, aby som mal svoje pohodlie, bezpečné zázemie, stabilitu... Najmä na začiatku mesiaca mohli vyskočiť snahy skvalitniť svoj domov. Spln bol 13.10. v Baranovi a mohol vás nasmerovať do akejsi tvrdohlavosti. Uvedomte si túto energiu a vložte do nej láskavosť, pochopenie, inak môžete byť pre svoje okolie tvrdohlavo nepríjemní, hoci si to vy nemusíte uvedomovať. Skúste túto energiu otočiť vo svoj prospech. Pripravte si plány, projekty, návrhy, nové zámery... čo všetko chcete v súvislosti s bývaním a pocitmi domova zmeniť, a bez tlačenia na pílu meňte. Alebo nechajte vesmír pracovať. Ak pôjdete v prúde, veľa situácií, vecí sa bude akoby samo „ukladať“. Ak pracujete z domu, téma práce bude spojená s riešením domova, stability. V takomto prípade je vhodné vydeliť si časť bytu, domu len na prácu a jasne si stanoviť kedy pracujem, kedy čas patrí rodine. Totiž ak to takto nie je, je veľká pravdepodobnosť, že práca môže oslabiť partnerský vzťah. Nov bude 28.10. v Škorpiónovi a dosť emočný, okrem toho podpichnutý sexualitou. Ak túžite po láske, uvedomujete si rozdiel medzi sexuálnou príťažlivosťou a spojením duše? Čo chcete? Rozlíšte, prosím. Vašu pozornosť momentálne potrebujú aj deti. Spoločné zážitky istia vzťahy s nimi. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lev. Zaujímavý mesiac na obzore. Pokračujú témy okolo partnerských vzťahov. Lev je silným znamením a často si neuvedomujete, že svojou silou môžete ostatných valcovať. Nemusí to byť vždy viditeľná sila, aj vyvolávanie ľútosti nad tým, že ste obeťou nejakých situácií, je manipulačná sila. Na jednej strane sa tvárite ako obeť, na druhej touto pozíciou získavate pozornosť, možno výhody. Všetko má svoje dôsledky. Byť v láskavej sile Leva je tá najistejšia cesta. Spln bol 13.10. v Baranovi, spojili sa dve ohnivé energie – levia a barania. Využite aj v posplnových dňoch ich silu na nové plány, projekty, pripravte sa vnútorne na zmeny. Vnútorná príprava vás podporí aj v zdraví – nebudete sa stavať do odporu, ostanete v prijímaní, tým pádom nevytvoríte stres a napätie. Jeseň je dobrým časom na uvoľnenie všetkého napätia, na odovzdanie sa plynutiu. Nov 28.10. v Škorpiónovi bude okrem iného aj o emóciách. Pre Levov môže byť spojený i so smútkom z pominuteľnosti práve s blížiacimi sa dňami venovanými tým, ktorí odišli na druhý breh. Ako prijímate smrteľnosť? Ako zmeny? Máte spracované v sebe smútky zo smrti svojich blízkych? Vyvoláva smrť vo vás strachy? Kráľ Lev a smrť? Prijímate? V čo veríte? Vnímate, že ste viac ako fyzické telo? Aké sú vaše priority? Materiálno? Spiritualita? Rovnováha medzi nimi? To sú témy, ktoré môže odkryť nov v Škorpiónovi. Koniec októbra ešte môže priniesť aj väčšiu túžbu po objavovaní nových obzorov, túžbu po vzdelávaní, túžbu po cestovaní, po zahraničí. Ktorým smerom sa vydáte práve vy? Pri cestovaní dbajte na svoju bezpečnosť a bezpečnosť svojich milých. Všetko so všetkým súvisí – vy to niekde v hĺbke viete, nie vždy prijímate. 

Panna. Viete o sebe alebo aspoň tušíte, že k svojej spokojnosti potrebujete mať pocit stability vo všetkých oblastiach života. Byť ukotvený v rodine, práci, zdraví, láske... Dá sa to? Ide o pocit. Ak si viete spočitávať aj svoje drobné požehnania, vytvárate základ stability, istoty v sebe. O tento pocit ide. Byť vo svojom vnútri ukotvený, sebaistý, plný dôvery. Potom nehľadáme stabilitu vo vonkajšom svete, ktorý nám ju aj tak nevie dať. Ak chceme istotu od partnera, partnerky, okolia, detí, nemôžeme ju dostať. Svet je v pohybe, každý z nás podlieha zmenám, rastie alebo padá podľa toho, či je v spojení alebo v odpore. Uvedomujete si, kedy ste v odpore, teda kedy ste odporní? Napríklad: ak ste muž a neviete podržať svoju partnerku, neviete jej byť oporou a hranicou zároveň, ste v odpore. Neplníte si svoje zadanie do tohto života v mužskom tele. Ak ste ženou a chcete kontrolovať, komandovať svojho partnera, riešiť za neho situácie, ste odporná, lebo žene táto úloha neprináleží. Uvedomujete si, kedy ste v spojení, a teda v láske? Nejde o fyzickú lásku, ide o pocit, presvedčenie, že celý svet je vo mne, ja som v celom svete. Ako hore, tak aj dolu. Ako vo mne, tak aj v celom vesmíre. Sila, však? Sme silné bytosti, ak sme vo svojich cnostiach. Spln bol 13.10. v Baranovi. Ohnivé baranie energie vás pravdepodobne vyzvali do aktivít, do zmien, do poriadku. Paradoxne – vás Pannu, ktorá by mala mať všetko v poriadku. „Poriadok“ sa môže týkať najmä financií. Kde vám čo uniká? Nov bude 28.10. v Škorpiónovi a okrem emócií si môže posvietiť aj na vašu sexualitu. Pošepkám, že práve táto oblasť súvisí s tým, či ste v odpore a odmietaní alebo v spojení. 

Váhy. Minulý mesiac ste zažili silný spln vo Váhach. Išlo o jeden z najsilnejších splnov vo vašom živote. Dôsledky týchto energií vás ovplyvnili, ovplyvňujú nadlho. Možno ste zmenili zamestnanie, možno bývanie, možno partnera... Nech to bolo čokoľvek alebo ktokoľvek, v konečnom dôsledku je to pre vaše dobro a váš rast. V novej situácii totiž môžete použiť nové spôsoby myslenia, konania. V novej situácii objavujete svoju kapacitu a možností. Je pre vás dôležité, aby ste si uvedomili, akou silnou bytosťou ste a ostali napriek všetkému vo svojom strede, rovnováhe, pokoji. Pre Váhy nesmierne dôležité. Čo robíte pre to, aby to presne takto bolo? Často to nejde lusknutím prstov, potrebujeme niekedy aj vonkajšie podporné prostriedky. Súčasný svet ich núka veľa od olejčekov, byliniek, cez rôzne cvičenia, sebapoznávacie semináre až po stíšenia, meditácie. Všetko, čo vás naučí ostať v pokoji a harmónii, je dobré. Môžu sa objaviť momentálne aj nejaké resty z minulosti, nejaké nedoriešené záležitosti. Šups doriešiť, lebo vás čaká akčné a veľmi úspešné obdobie. Spln 13.10. v Baranovi vás podporil v akčnosti, v aktivitách. Pozor, aby ste ostávali napriek vonkajším okolnostiam v sebe a v pokoji. Rozvrhnite si, kedy ísť do akcie a kedy do oddychu. Nemusíte svetu dokazovať, že ste dobrým, poslušným chlapcom, dobrým, poslušným dievčaťom, aby vás svet miloval. Ak máte pocit, že práve toto potrebujete dokazovať, pozrite sa, prosím, na svoj strach z opustenia alebo odmietnutia do detstva. Bude niekde hlboko zasadený. Nov bude 28.10. v Škorpiónovi a pre cieľavedomé Váhy prichádza obdobie zberania plodov, odmena za niečo, čo ste zasiali v minulosti. 

Škorpión. Okolo Škorpiónov sa stále tmolí nejaké tajomstvo, však? Buď ho máte dobre schované vy, alebo objavujete vo svojom okolí vy niečo, čo ostatní by najradšej schovali. Nech ste na jednej alebo druhej strane tajomstiev, teraz je čas si ich vyriešiť, poliečiť, odkryť. Je vaše tajomstvo vašou slabou stránkou? Najradšej by ste naň zabudli? Nedá sa... Tadiaľ cesta nevedie. Prijatie, odpustenie je jedna z ciest, ako spracovať tajomstvo, tajomstvá aj v prípade, že sa dostanú na svetlo. Možno aj určitá nespokojnosť, ktorú môžete pociťovať, súvisí so strachom, že niečo bude odhalené, odkryté, vaša sila je však v úprimnosti. Ak ste sa narodili ako Škorpión, priniesli ste si na tento svet domáce úlohy týkajúce sa čestnosti, schopnosti preberať zodpovednosť za svoje činy jasne, presne, transparentne. Ak ste sa narodili ako Škorpión, dotýkali ste sa v minulých životoch, alebo aj v tomto živote hlbokej špiny, bahna, bezmocnosti, ťažkých životných situácií. Teraz treba inak. Úprimne a čisto. Spln bol 13.10. v Baranovi a u Škorpióna mohol rozprúdiť emócie, ktoré budú kulminovať okolo vášho najsilnejšieho novu v tomto roku. Čo rozumieť pod rozprúdením? Otvorenie tém, ktoré odkladáte. Riešenie niečoho, do čoho sa vám doteraz nechcelo alebo ste mali na riešenie málo sily. Škorpión je silné znamenie, dáte to. Najmä zmeny týkajúce sa práce, vzťahov v práci a tramtarááá – prichádza najsilnejší nov 28.10. v Škorpiónovi so silným obsadením planét práve vo vašom znamení. Prichádza požehnanie od Slnka, Luny, Merkúra i Venuše. Vidíte tú silu? Vidíte harmóniu medzi mužskou a ženskou zložkou osobnosti, vidíte tú schopnosť komunikovať s láskavosťou? 

Strelec. Október otvára tému domova, bývania, vlastnenia majetku i pre vás. Máte všetko ohľadom vlastníckych vzťahov vyriešené? Ak nie, teraz je čas. Otvárate svoj domov svojím priateľom, širšej rodine, či sa v ňom uzatvárate? Doteraz ste cestovali, cítite, že sa potrebujete ukotviť vo svojom domove? Alebo ešte potrebujete vyletieť do sveta? Všetko je možné. Strelec na jednej strane potrebuje pohyb, na druhej aspoň na dva, tri dni prichádza snaha usadiť sa. Často nie je trvalá, keďže Strelec má v popise „práce“ na tento život pohyb, zmeny... Pozor, čo ak sa za pohybom schováva útek od riešení, od problémov, od výziev? Vy viete. Rovnako ako za vašou snahou byť slobodným, nezávislým človekom môže byť strach. Skúste preskúmať - aký. Bojíte sa odmietnutia? Opustenia? Zlyhania? Bojíte sa, že budete neobľúbeným, nemilovaným človekom? Šups vyliečiť svoje detstvo, zranenia z detských liet. Znovu súčasnosť ponúka rôzne možnosti od konštalácii, regresov až po sebapoznávacie semináre a etikoterapiu. Spln bol 13.10. v Baranovi, a to, čo ostalo z predchádzajúcich strachov nedoriešené, nedoliečené, sa môže v dňoch okolo splnu a dlho po splne naplno otvoriť. Čo sa doliečilo, doriešilo, prinesie plody v podobe úspechu, lásky, možno väčšej túžby po milovaní, pochopení, objatiach... Podľa možnosti nerobte veľké a zásadné rozhodnutia, dočkajte času ako hus klasu. Pod tlakom túžob nemusí byť všetko správne a dobre rozhodnuté. Všetky prichádzajúce situácie bez výčitiek prijmite, dajte si čas a na budúci mesiac rozhodnite. Znovu pripomínam – prijatie situácie neznamená, že s ňou súhlasite. Prijatím si vytvárate v sebe bezodporové prostredie s väčšími možnosťami konania. Silnejšie emočný nov bude 28.10. v Škorpiónovi, po ňom prichádza pokojnejší čas. 

Kozorožec. Napriek tomu, že túžite po stabilite, pevnosti, podpore v živote, jeseň vám hovorí o opaku: ukazuje pominuteľnosť, zmeny, pohyb smerom k zime. Jediné kladné riešenie je všetko prijímať. Pevné ukotvenie, ktoré potrebujete v živote, si dajte vy sami. Nečakajte ho od partnera, partnerky, rodičov, priateľov... Darujte si stabilitu a pevnosť cez vytvorenie svojho domova, svojej izby, zariaďte ich napríklad pevným masívnym nábytkom. Pri dotykoch alebo pohľadoch na tento nábytok si uvedomujte, že viete byť napriek všetkému pevne a stabilne ukotvení sami v sebe. Ak ešte neprichádza pocit istoty, rozhliadnite sa po svojom byte, dome, či je pre vás dostatočne veľký, či vám dáva priestor na slobodu, rozlet a zároveň je oporou. Ak áno, fajne. Ak nie, meňte veci. Že sa mi to ľahko hovorí? Áno, ľahko, lebo viem, čo je za tým všetkým a možno to i vy viete, no nedovolili ste si týmto smerom uvažovať. Možno vás stále ešte brzdia nerozpustené a navyliečené situácie z detstva. Aký máte, aký ste mali vzťah s mamou? So sestrou? Dcérou? Svokrou? Pýtam sa najmä na ženy v rode, lebo presne táto téma sa v októbri môže otvoriť: vy a ženy, s ktorými prichádzate do styku. Keďže na prvom mieste vo vašom živote je mama, prosím, začnite ňou. Milujem ťa, mami, ospravedlňujem sa ti za všetko, čo som ti vedome či nevedome spôsobil, spôsobila, odpusť mi, prosím, odpúšťam ti, odpúšťam aj sebe, ďakujem. A potom pekne zaradom techniku odpustenia ku všetkým ženám, na ktoré si spomeniete. Spln bol 13.10. v Baranovi, šťuchol znovu do témy vzťahov, teraz všetkých a detto aj nov 28.10. v Škorpiónovi. Ste na výslní, momentálne žiarite, partner možno žiarli. Zachovať rovnováhu a pokoj. 

Vodnár. Ide vám jazyk jedna radosť? Komunikujete ľahko, s každým a všade? V poriadku, len sa skúste sústrediť na hodnotu toho, čo hovoríte. Do akej miery sú to len slová vo vetre, vata, ktorá zapĺňa priestor? Keby len priestor! Vety, ktoré púšťate len tak do vetra, vás môžu výrazne oslabovať. Viete si správnu komunikáciu podporiť správnym zámerom? Napríklad: vyjadrujem sa láskavo a plnohodnotne, moje slová ma podporujú v mojom raste. Nie je náhoda, že ste sa narodili práve v znamení Vodnára. Okrem iného potrebujete zvládnuť komunikáciu, popracovať na svojom zdravom upevnení v sebe samom. Ste znamením, ktoré má originalitu v krvi, nájdite cez svoju originalitu spôsoby, ako byť sám sebou a zároveň kvalitne byť zabývaní v sebe samom. Ľahkosť žitia je fajná, ľahtikárstvo menej. Október vám prináša aj ďalšie témy: máte súrodencov? Aký vzťah máte k nim? Súrodenci sú v našich životoch veľmi dôležití. Všetci. Aj tí, ktorých nazývame „nevlastnými“. Máte takých v rodine? Sú to vaši vlastní súrodenci napriek tomu, že len jeden z rodičov je aj ich rodičom. Ste zviazaní súrodeneckým putom a to by v každom prípade malo byť nežné a súznejúce. Spln bol 13.10. v Baranovi a vám začalo ešte akčnejšie obdobie najmä v práci. Využite svoju schopnosť komunikovať a bez manipulácie a láskavo komunikujte, vyjednávajte, posúvajte sa o level vyššie aj cez jazyk. Nielen ten materinský. Možno je čas načrieť do cudzích jazykov a oživiť taký, v ktorom už zabúdate, alebo sa venovať štúdiu ďalšieho. Aj cesty do zahraničia či spolupráca so zahraničím sa otvárajú. Nepotrebujete robiť zásadné kroky týmto smerom, počkajte, čo vám z tohto brnkne do nosa a kreatívne zareagujte. Nov 28.10. v Škorpiónovi bude najmä o emóciách, možno aj o sexualite. 

Ryby. Dostali ste do vienka pre tento život silnú intuíciu, či si ju uvedomujete, alebo nie. Je vaším darom, ak ste ju prijali a rozumiete jej. Je vaším problémom, ak ste ju neprijali a nespolupracujete s ňou. V prvom prípade vám dáva nové možnosti a buď vám otvára dvere do umeleckého sveta, alebo ezoterického, veľmi vnímavého. Mám skúsenosť, že práve Ryby, ktoré neprijali tento dar, sa veľmi intenzívne dištancujú aj od umenia, aj od ezoteriky. Vyskakujú v nich neliečené strachy z detstva, že nebudem dosť dobrý, dobrá, že zlyhám, že budem nemilovaný, nemilovaná. No a čo? Ryba potrebuje voľnosť, prúd, živý tok, každý strach jej však vo voľnosti a plavbe bráni. Príjmite, prosím, dary, ktoré ste dostali a rozvíjajte ich, aby ste na konci života mohli s hrdosťou povedať – malo zmysel tento život žiť a bolo mi cťou. Dotýkam sa tak trochu smrti, lebo je za dverami. Teda nie naša smrť, ale téma smrti, október si k nej pripravuje cestu a Rybu ju vnímajú. Ste posledným znamením zverokruhu, a tak v sebe nesiete energiu všetkých znamení intenzívnejšie ako my ostatní. Potrebujete na to vnútornú silu a vyrovnanosť. Ak ste sa k týmto kvalitám dopracovali, viete plávať v prúde života. Ak nie, ťahajú vás rôzne závislosti, ťažšie reagujete na stres a námahu. Fyzickú i psychickú. Niekedy si stačí uvedomiť, kde sa práve nachádzate a nápravy sa dejú. Niekedy potrebujete urobiť intenzívnejšie kroky do svojho stredu. Ryby rady o sebe vyhlasújú, že majú ťažký či náročný život. Je to aj váš prípad? Celé zle. Zastavte sa a zmeňte si nastavenie v hlave: každý z nás žije ten najlepší život, aký môže žiť. Len v ňom má šancu vyliečiť seba a svoj rod z toho, čo sa v ňom za celé generácie od Adama a Evy nazbieralo. Nov 28.10. v Škorpiónovi bude najmä o emóciách, posvieti si aj na váš vzťah k sexualite. 

DagmaRA Sarita Poliaková

DagmaRA Sarita Poliaková

Bloger 
  • Počet článkov:  312
  •  | 
  • Páči sa:  25x

Slnečné znamenie Strelec mi zasvietilo pri narodení do šťastného a tvorivého života, o ktorom môžem už teraz v jeho poslednej tretine povedať, že bol a stále aj rýchly, aj plný zaujímavých situácií aj výziev, aj plný príležitostí či možností... Dokážem chvíľu aj zastať, aj leňošiť, aj pyžamové dni si už dopriať, rovnako milujem samotu, ako aj priateľov, milujem nádherné kruhy, ktoré vytvárame na seminároch etikoterapie i na meditačných stretnutiach či na stretnutiach so ženami v ČAROkruhoch. Vyštudovala som pedagogiku, pritiahla ma novinárčina, na dôchodku etikoterapia a astrológia. U mňa sa tieto dve "dámy" spojili a objavujú sa aj v kratších či dlhších zamysleniach. Milujem písanie, keď príde inšpirácia. Vtedy mám pocit, že slová prichádzajú samé a samé sa aj ukladajú do viet. Tak sa uložili aj do knihy o mojej dcére, ktorá končila život na detskej onkológii, a tak sa v knihe S TEBOU, MIRKA objavili aj ďalšie deti, ktoré som počas polročného pobytu na tomto oddelení spoznala. Neskôr, keď ma život na chvíľu zastavil cez chorobu, vznikla z rozhovoroch, ktoré vznikali pre noviny, kniha S VAMI, KRÁSNE BYTOSTI. Bolo mi cťou poznať toľko nádherných ľudí. Niekoľko kníh je stále v "šuflíku", niekoľko nápadov v hlave, keď dozrie čas, uzrú svetlo sveta. Milujem totiž písanie. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu