Aktuálne 16. október 2019

Tatar, Černák nebodovali, Marinčin vyhral

TASR
TASR
Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili v NHL na ľade Montrealu Canadiens 3:1. Slovenský obranca Erik Černák za hostí ani útočník Tomáš Tatar v drese domácich sa bodovo nepresadili.
Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili v NHL na ľade Montrealu Canadiens 3:1. Slovenský obranca Erik Černák za hostí ani útočník Tomáš Tatar v drese domácich sa bodovo nepresadili.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Tatar, Černák nebodovali, Marinčin vyhral
Foto - TASR/AP

Len vďaka podpore od našich čitateľov vám prinášame aktuálne spravodajstvo. Podporte nás, prosíme.

Toronto Maple Leafs v zostave s obrancom Martinom Marinčinom zdolalo doma Minnesotu Wild 4:2.

Montreal viedol po presilovkovom góle obrancu Jeffa Petryho, keď pri jeho zásahu bol na ľade aj Tatar. Hostia však sedem sekúnd pred koncom prvej tretiny zásluhou Braydona Coburna vyrovnali a v úvode druhej časti v rozpätí 57 sekúnd strelili ďalšie dva góly. Po rýchlych brejkoch sa presadili kapitán Steven Stamkos a Tyler Johnson. "Blesky" vyhrali druhý z predchádzajúcich troch duelov, v bránke ich 33 zákrokmi podržal Andrej Vasilevskij.

"Stále sme herne ďaleko od ideálu, ale naši hráči väčšinu zápasu robili správne veci a prinieslo to dva body," povedal pre nhl.com tréner Jon Cooper po predposlednom dueli na šesťzápasovom tripe. Podľa kapitána Montrealu Sheau Webera bol kľúčový vyrovnávajúci gól Coburna.

"Ich to nakoplo a nás utlmilo. Vždy, keď niekto skóruje v poslednej minúte tretiny, tak mu to dodá sebavedomie," povedal obranca Canadiens. Do kanadského bodovania sa nezapísal domáci Jonathan Drouin a prišiel o päťzápasovú sériu. Tatar bol na ľade 18 minút a 48 sekúnd, zaznamenal tri strely. Černák rozdal až šesť hitov a zblokoval dve strely. Na ľade odohral 21 minút a 17 sekúnd.

Prvýkrát od 5. októbra dostal šancu v NHL obranca Toronta Martin Marinčin a nastúpil na svoj tretí zápas v sezóne. Maple Leafs aj s jeho prispením zdolali na vlastnom ľade Minnesotu 4:2. Slovenský zadák odohral takmer 13 minút, zaznamenal jednu strelu a jeden hit. Výrazne sa na víťazstve podieľali Mitchell Marner a Morgan Rielly, ktorí spolu získali sedem kanadských bodov. Marner mal bilanciu 1+2, obranca Rielly zaznamenal štyri asistencie a vyrovnal klubový rekord Ricka Vaivea z 12. marca 1984.

"Vždy bol skvelý v ofenzíve, ale výrazne sa zlepšil aj v obrannej činnosti a to z neho robí komplexného hráča," povedal na adresu Riellyho tréner Mike Babcock. Minnesota prehrala piaty zo šiestich zápasov a pokračuje v katastrofálnom vstupe do sezóny. Malý dôvod na radosť mal aspoň 26-ročný útočník Gerald Mayhew, ktorý vo svojom prvom zápase v NHL hneď skóroval: "Na tribúne som mal 11 príbuzných, tak som im spravil radosť. O tomto som sníval od malička a som rád, že sa to podarilo."

Arizona vyhrala vo Winnipegu 4:2 a ukončila desaťzápasovú sériu prehier na ľade Jets. K triumfu prispel prvými dvoma zásahmi v sezóne Christian Dvorak. V bránke "kojotov" žiaril Darcy Kuemper, autor 38 zásahov. V predchádzajúcich jedenástich dueloch neinkasoval viac ako dva góly v jednom zápase, čím vyrovnal klubový rekord Nikolaja Chabibulina zo sezóny 1998/1999. V treťom zápase za sebou skóroval Nick Schmaltz a pridal aj dve asistencie.

Český útočník Michael Frolík skóroval vo svojom 800. zápase v NHL a pomohol Calgary k víťazstvu 3:1 nad Philadelphiou. Frolík otvoril skóre duelu už v 2. minúte, Flames sa po dvoch prehrách tešili z úspešného výsledku. "Osemsto je pekné číslo. Nemohlo to dopadnúť lepšie, ako skórovať v druhom striedaní," povedal 31-ročný útočník pre tsn.ca. V NHL strelil 154 gólov, okrem Calgary, kde začal trinástu sezónu, hral aj za Floridu Panthers, Chicago Blackhawks a Winnipeg Jets.

Tretie víťazstvo za sebou dosiahol Vancouver, ktorý zdolal doma Detroit 5:1. Prvýkrát v sezóne nastúpil v bránke Canucks od začiatku Thatcher Demko a zaznamenal 26 zásahov. Vancouver strelil tri góly v presilovke, o dva z nich sa postaral J.T. Miller. Po tri kanadské body zaznamenali Elias Pettersson s Alexandrom Edlerom (obaja 1+2) a Brock Boeser (0+3).

Nashville najmä vďaka výbornej druhej tretine, v ktorej strelil tri góly, vyhral na ľade Vegas 5:2. Do streleckej listiny sa zapísal aj Filip Forsberg. Švédsky útočník bodoval aj v šiestom zápase v úvode sezóny a vyrovnal klubový rekord Mareka Židlického z ročníka 2003/2004. Brankár Pekka Rinne chytil 33 striel a tešil sa z piateho víťazstva nad Golden Knights.

Vo výbornom vstupe do sezóny pokračuje Carolina, ktorá neinkasovala ani jeden gól v Los Angeles a vyhrala šiesty zo siedmich zápasov. Hurricanes zvíťazili 2:0, k čomu výrazne prispel brankár Petr Mrázek. Čech chytil 31 striel Kings a zaznamenal 19. shutout v kariére. Rozdielový gól strelil Martin Nečas, v závere poistil triumf do prázdnej bránky Sebastian Aho.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0