Evolveo EasyPhone AD

Lacný dual SIM android s tradičnou tlačidlovou klávesnicou a základnou výbavou pre nenáročných. Ponúka dotykový 2,8'' displej, 4 GB pamäť, SOS tlačidlo, 2 Mpix fotoaparát a 1700 mAh vymeniteľnú batériu.

Základné parametre:

OS: Android 4.4.2

chipset: MediaTek

procesor: dvojjadrový

grafický procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 MHz

rozmery: 136 x 59 x 12,5 mm

hmotnosť: 118 gramov

displej: 2,8'' (71 mm), TFT, 240 x 320 b., dotykový

zadný fotoaparát: 2 Mpix, video 

predný fotoaparát: VGA 

pamäť: 4 GB + 512 MB RAM + microSD

globálny prenos dát: 2G, 3G

lokálny prenos dát: Bluetooth, Wi-Fi, microUSB

ostatné: GPS, FM rádio, audio jack, SOS tlačidlo

dual SIM: 1 x microSIM + 1 x miniSIM + microSD

batéria: 1700 mAh, vymeniteľná

Neobsahuje/nepodporuje: LTE, NFC, USB-C, čítačka odtlačkov, informačná dióda, IrDA (infraport), zvýšená odolnosť voči vode, stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 69 eur, v predaji

Zaujímavý odkaz: Doro 8040 (základné info)

Novinka značky Evolveo je tlačidlovým androidom s malým dotykovým displejom. Má klasickú konštrukciu s hardvérovou klávesnicou s veľkými tlačidlami a beží v ňom stará verzia systému vo verzii Android 4.4.2. Vďaka SOS tlačidlu na zadnej strane je vhodným zariadením pre seniorov, ktorí sa nechcú vzdať hardvérových tlačidiel, uprednostňujú kompaktné telefóny a zároveň nechcú prísť o kontakt s blízkymi na sociálnych sieťach. 

Evolveo EasyPhone AD má zjednodušené ovládanie s veľkými ikonami aplikácií na dotykovom TFT displeji s 2,8-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 240 x 320 bodov. Dvojjadrový procesor od MediaTeku je doplnený 512 MB operačnou pamäťou RAM a 4 GB úložiskom rozšíriteľným microSD kartami.

Pod odnímateľným zadným krytom nájdeme tri samostatné sloty. Jeden na starý formát miniSIM, druhý na jeho nástupcu microSIM a tretí pre microSD kartu. Batéria s 1700 mAh kapacitou je vyberateľná, pričom na jej dobitie poslúži pribalený microUSB kábel alebo šikovný dobíjací stojan. 

Vzadu sa okrem 2 Mpix fotoaparátu s LED bleskom nachádza aj SOS tlačidlo. Po jeho stlačení začne telefón automaticky vytáčať až päť vopred definovaných čísel, prípadne im odošle SMS správu. Predná VGA kamera je určená na videohovory.

Medzi ďalšou výbavou nechýba internetový prehliadač, diktafón, svietidlo, budík, prehrávač hudby, GPS, Bluetooth ani FM rádio. Na internet sa pripojíte cez 2G/3G sieť alebo Wi-Fi. Telefón poslúži aj ako Wi-Fi hotspot. V menu sú nainštalované aplikácie WhatsApp, Facebook či Google mapy. Ďalší softvér si stiahnete prostredníctvom Google Play.

Evolveo EasyPhone AD je dostupný v dvoch farebných prevedeniach (čierna alebo červená). V slovenských obchodoch ho kúpite za približne 69 eur.


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu