Aktuálne 15. október 2019

Futbalisti do 21 rokov prehrali s Francúzmi o dva góly

TASR
TASR
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov utrpela v treťom vystúpení v 2. skupine kvalifikácie majstrovstiev Európy 2021 druhú prehru.
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov utrpela v treťom vystúpení v 2. skupine kvalifikácie majstrovstiev Európy 2021 druhú prehru.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Futbalisti do 21 rokov prehrali s Francúzmi o dva góly
Matej Oravec (Slovensko) a vpravo Kelvin Amian (Francúzsko). FOTO TASR - Jakub Kotian

V utorňajšom domácom stretnutí prehrala v Dunajskej Strede s francúzskymi rovesníkmi 3:5. Zverencom Adriana Guľu patrí v tabuľke štvrtá priečka s troma bodmi, Francúzi na druhom mieste odohrali o zápas menej a majú šesť bodov.

Slováci inkasovali hneď z úvodnej akcie hostí, v 3. minúte sa po spätnej prihrávke z ľavej strany presadil Reine-Adelaide - 0:1. Vzápätí mohlo byť vyrovnané, keď sa k odrazenej lopte v šestnástke dostal Sluka, ale jeho zakončenie vyrazil brankára Lafont na roh.

Rozohral ho Chobot, Šulek predĺžil hlavou a Strelec prepálil Lafonta - 1:1. Francúzi skórovali z krídelnej akcie aj v 13. minúte, tentoraz sprava odcentroval Diaby a Vantrubu prekonal Aouar - 1:2. Hostia zamestnávali domácu defenzívu aj naďalej predovšetkým zásluhou Diabyho.

V 23. minúte im však vyšla kombinácia na ľavej strane, na jej konci pohodlne pridal tretí zásah Edouard - 1:3. Pred francúzskou bránkou sa do šance dostal Strelec, ale bol príliš z uhla a prudkou strelou minul.

Dve slovenské akcie sa síce skončili v sieti, no v prvom prípade ofsajd a potom hra rukou znemožnili zmenu stavu. K nej prišlo na opačnom konci, opäť úradoval Diaby, ktorý našiel v šestnástke Edouarda, a ten tvrdo do šibenice strelil svoj druhý gól v zápase - 1:4. Tesne pred polčasom mohli domáci znížiť, za obrannou líniou sa ocitol Strelec, ktorý opečiatkoval žrď.

Domáci mali šancu na zníženie aj bezprostredne po prestávke, Herc v dobrej pozícii netrafil bránku. Kapitán slovenskej dvadsaťjednotky zložil reparát v 52. minúte, keď poslal odrazenú loptu z hranice šestnástky presne k žrdi - 2:4.

Francúzi onedlho takmer viedli opäť výraznejšie, Diabyho pokus však zastavila konštrukcia bránky a v 62. minúte bol rozdiel už len jednogólový. Chobot prihral z ľavého krídla na päťku a Tupta v páde oživil nádej na bodový zisk - 3:4. Slovákov po vydarenom vstupe do druhého dejstva strelené góly ešte viac nabudili, no stále hrozili aj Francúzi. V 72. minúte Edouard tesne minul a prepásol príležitosť na hetrik.

Ďalšia sa mu naskytla v 81. minúte a tentoraz ju už využil, keď skóroval po práci rýchleho Nordina - 3:5. V závere sa zaskvel Lafont po strele striedajúceho Gamboša a po vybehnutí francúzskeho brankára netrafil priestor troch žrdí Kolesár.

Ľubomír Tupta, autor gólu SR: "V prvom polčas sme asi mali príliš veľký rešpekt pred súperom a tak to aj vyzeralo. Od druhého polčasu sme si povedali, že musíme hrať našu hru. Začali sme hrať a dali sme aj góly, škoda piateho inkasovaného zásahu, ale druhé dejstvo bolo oveľa lepšie."

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0