Kvalifikačná skupina E sa začína zamotávať, Slováci však majú všetko vo svojich rukách

NETKY.SK • 14 Október 2019, 14:52 • 2 min
Kvalifikačná skupina E sa začína zamotávať, Slováci však majú všetko vo svojich rukách

BRATISLAVA - Minulotýždňové zápasy o postup na EURO 2020 v našej kvalifikačnej skupine E rozhodli o tom, že mená dvoch postupujúcich tímov na finálny turnaj sa dozvieme až v novembri. V hre sú totiž ešte 4 krajiny, vypadol len Azerbajdžan.

slovakia

left justify in out

Aj náš posledný súper v kvalifikačných bojoch (Azerbajdžan) však môže ešte postúpiť. V jeho prípade to však nebude už priamo zo skupiny, ale v rámci baráže Ligy Národov. Presné zloženie štyroch štvorčlenných turnajov play off v jej divíziách A až D bude známe až po konci kvalifikácie, z ktorej si postup vybojuje 20 krajín.

 

 

 

Lídrom kvalifikačnej E-skupiny je 14-bodové Chorvátsko, druhé Maďarsko má 12 bodov, tretí sú desaťbodoví Slováci. Wales má na konte 8 bodov a beznádejne posledný Azerbajdžan len jeden. V skupine sa už budú hrať iba štyri zápasy, v sobotu 16. novembra sa Slovensko predstaví na pôde vicemajstrov sveta z Chorvátska a Wales v Azerbajdžane. Záverečné súboje sú na programe v utorok 19. novembra, Slováci hostia Azerbajdžan a Wales privíta Maďarov. Chorváti a Maďari tak už majú pred sebou len jeden duel, SR, Wales a Azerbajdžan dva.

 

img

 

Postupová situácia pred predposledným dvojzápasom (16. novembra) je nasledovná: Chorvátsku na postup stačí bod zo súboja so Slovenskom. Wales stratí šancu na postup, ak v Baku prehrá. O postupe, resp. eliminácii Maďarska ani zverencov trénera Pavla Hapala sa 16. novembra ešte rozhodnúť nemôže. Rozuzlenie tak príde až 19. novembra.

 

img

 

V náš prospech hrá to, že situáciu máme vo vlastných rukách. Pokiaľ by sa nám totiž podarilo vyhrať v Chorvátsku a následne doma proti Azerbajdžanu, staneme sa priamym postupujúcim. Štrnásť bodov by nám stačilo za remízu v Rijeke a domácu výhru s Azerbajdžanom (alebo rovnaký bodový zisk v obrátenom garde), ak by Wales dvakrát remizoval, alebo ak zvíťazí v Baku a remizuje s Maďarskom.

 

img

 

Slováci môžu postúpiť aj v prípade prehry v Chorvátsku vtedy, ak zdolajú Azerbajdžan, ale potom Maďarsko nesmie vyhrať v Cardiffe a Wales nesmie získať viac ako štyri body. Slovensko má lepšie vzájomné zápasy s Maďarskom (2:0 doma, 2:1 vonku), ale horšie s Walesom (0:1 vonku, 1:1 doma). Takže ak budú mať Slováci na konci rovnaký počet bodov ako "draci", Wales ich preskočí. Postupová matematika znie teda jasne. Našim chlapcom treba ešte vo zvyšných vystúpeniach držať palce.

 

zostávajúci program E-skupiny:

sobota 16. novembra: Azerbajdžan - Wales (18.00), Chorvátsko - SLOVENSKO (20.45)

utorok 19. novembra: SLOVENSKO - Azerbajdžan (20.45), Wales - Maďarsko (20.45)

 

tabuľka:

1. Chorvátsko 7 4 2 1 14:6 14

2. Maďarsko 7 4 0 3 8:9 12

3. SLOVENSKO 6 3 1 2 10:8 10

4. Wales 6 2 2 2 6:6 8

5. Azerbajdžan 6 0 1 5 5:14 1

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona