Ignorácia a stopka! Toto Ráž s Elánom absolútne nedomyslel. Jeho trápnu pesničku bojkotujú už aj rádiá

Zdieľať
Elán a ich nový singel rádiá hrať nechcú
Foto: archív Elán

Kapela Elán na čele s Jožom Rážom si zrejme myslela, že novou pesničkou s názvom Bulvárne krysy zabodujú nielen u svojich fanúšikov, ale aj u hudobných dramaturgov slovenských rádií. Opak je však pravdou a nový song z dielne legendárnej skupiny je pod paľbou kritiky nielen ľudí, ale aj samotných vysielateľov, ktorí singel absolútne ignorujú.

Kedysi sa pritom ich hity hrávali ako na bežiacom páse a Elán boli zárukou kvality a úspechu. S pribúdajúcimi rokmi však nielen kapela, ale najmä jej líder Jožo Ráž šokuje svojimi vyjadreniami, sympatiami k Mečiarovi, či Ficovi a v neposlednom rade svojimi hudobnými počinmi. Tie sa nedajú porovnať s tvorbou, ktorá Elán vystrelila na pomyselný hudobný Olymp Slovenska. Dnes sú len tieňom kedysi slávnej kapely a žijú práve zo zaprášených hitov, ktoré v minulosti všetci milovali. Aj nový singel je dôkazom toho, kde sa dnes Ráž s Elánom nachádza.

A aj podľa reakcií rádií, končí skupina na odpadlisku dejín a rozhodne si takéto niečo nezaslúžili najmä ich verní, ktorí dodnes chodia na koncerty a počúvajú ich skladby. Rádiá sa totiž singel Bulvárne krysy rozhodli totálne ignorovať a v playliste ich medzi najpočúvanejšími stanicami nenájdete. „Fun rádio nebude vysielať pesničku Bulvárne krysy od skupiny Elán. Na webe Fun rádia sme klip zverejnili s tým, že je nevhodné takto vyjadrovať námietky proti práci bulvárnych novinárov. Špeciálne aj vzhľadom na to, že na Slovensku pred rokom prišiel pre svoju prácu o život novinár,“ povedala Dana Tureničová, PR manažérka FUN rádia.

V podobnom duchu sa vyjadrili aj ďalšie najpočúvanejšie stanice na Slovensku. „Túto skladbu sme neplánovali zaradiť do vysielania, keďže typovo nie je vhodná pre formáty rozhlasových programových služieb,“ ozrejmil situáciu okolo novej pesničky Michal Dzurjanin, riaditeľ rozhlasových programových služieb RTVS. Rádio Expres je dnes najpočúvanejším u nás a ani tu si Ráž s Elánom neškrtne. Potvrdil to PR manažér stanice Igor Guttler: „Pieseň to vysielania zaradiť neplánujeme.“ Ráž teda poriadne prestrelil a vedia to aj v rádiách, inak by legendárnu kapelu bez problémov hrali. Ak by sa na to ktorékoľvek rádio podujalo, zrejme by sa dostalo pod paľbu kritiky a to si nemôže dovoliť žiadna rozhlasová stanica.

Elán si tak nevypočujete ani na rádiu Europa 2. „Skladbu neplánujeme zaradiť do vysielania, lebo sa nám nehodí do štruktúry nášho playlistu,“ povedal content director Ľuboš Richter a doplnil ho aj Roman Juhás, ktorý je hudobným dramaturgom Radio Services (patria sem rádio Vlna, Anténa Rock, Rádio Jemné): „Spoločnosť Rádio Services nemá v pláne hrať tento singel od skupiny Elán. Žánrovo táto skladba nezapadá do žiadneho z našich rádií.“ Kapela si tak rozhodne nepríde na žiadne peniaze z tantiémov, ktoré by jej pristáli na účte za hranosť. Jediné, odkiaľ im nejaké to euro príde bude Youtube, kde má skladba 166 tisíc zhliadnutí. Napriek tomu toto číslo nie je ničím výnimočné a navyše ho väčšina ľudí odsudzuje za jeho obsah, kde Ráž na konci videoklipu mieri pištoľou na unesených bulvárnych novinárov. Nabudúce by si mal spevák aj so svojimi kolegami z kapely premyslieť, čo vypustí do éteru.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom