P3 si na výstavbu ďalšieho parku na Slovensku vybral lokalitu medzi Košicami a Prešovom, v bezprostrednej blízkosti diaľnice, spájajúcej obe krajské mestá.

Dosiaľ skupina pôsobila iba na západe krajiny – jeden park má pri Lozorne, ďalší pri Žiline a tretí dokončuje na bratislavskom letisku, kde ešte nemá nasťahovaných nájomcov.

„Ide o región, ktorý má vysoký potenciál rastu a ekonomického rozvoja, a to nielen vďaka rozširujúcej sa cestnej infraštruktúre, ale aj vďaka doterajšiemu rozloženiu priemyslu, obchodu a služieb, ako aj kvalitnej a dostupnej pracovnej sile,“ vysvetľuje Peter Jánoši, riaditeľ P3 Logistic Parks pre Slovensko.

Strategická poloha

Výstavba parku v Novej Polhore bude prebiehať v niekoľkých fázach. Priestor tu nájdu firmy a investori z oblasti ľahkej výroby, automotive, maloobchodu, e-commerce, logistiky a distribúcie.

„Park má potenciál postupne rásť až na rozlohu takmer 170-tisíc štvorcových metrov. Získať prácu by v ňom tak mohlo približne 1 500 ľudí z košického a prešovského regiónu,“ načrtol P. Jánoši.

Na východ mieri P3 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa