Main Content

Bude sa podľa Cristiana Ronalda volať futbalový štadión?

utorok, 15. október 2019 12:28 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Cristiano Ronaldo je hrajúca futbalová legenda. V histórii neexistuje veľa hráčov, o ktorých sa dalo hovoriť ako o úspešnejších. Najnovšie by sa mohlo portugalskému útočníkovi dočkať pocty, o ktorej sa mu donedávna zrejme ani nesnívalo.

Cestu do veľkého futbalu začal Cristiano Ronaldo v roku 2003, keď odišiel zo Sportingu Lisabon do Manchestru United. Na zelenobiely portugalský klub ale nezabudol. Rovnako tak nezabudli ani naňho.

34-ročný futbalista by sa mohol dočkať obrovskej pocty. Sporting Lisabon nevylúčil, že po ňom pomenuje svoj štadión. Tento celok hráva na Estádio José Alvalade a svoje meno nesie od roku 1956. 

K tejto možnosti sa vyjadril prezident Sportingu Federico Varandas, ktorého slová priniesol taliansky portál ​Tuttosport. „Nazvať náš štadión po Cristianovi Ronaldovi je možnosť a v tomto momente rozhodne nie sme proti.“

„Bola by to pre nás veľká česť. Cristiano Ronaldo je a vždy bude jedným z najväčších symbolov klubovej histórie. Sme veľmi radi, že sme spojení s týmto futbalistom a teší nás aj to, že Sporting je spájaný s najlepším hráčom sveta,“ hovorí Varandas.

„Už teraz v našej akadémii nájdete jeho odkazy na stenách. Sú zamerané na vášeň, obetovanie, disciplínu, vodcovstvo a odhodlanie. Cristiano je s určitosťou najlepším hráčom portugalskej histórie a jeden z najlepších športovcov všetkých čias,“ zakončil.