Keď je vaším okruhom cesta do práce

Milujete výkonné autá, namiesto pretekárskych okruhov však zdolávate skôr dopravné zápchy a kruhové objazdy na ceste do práce? Nemusíte sa vzdať svojich snov o športovom aute – Hyundai i30 N Line sme vyrobili práve pre vás. A nebojte sa, nejde len o kozmetické detaily v podobe emblémov na prahoch. Pod kapotou nového i30 N Line sa ukrýva benzínový turbomotor s objemom 1,4 litra, so solídnym výkonom 140 koní (103 kW) a s krútiacim momentom na úrovni 242 Nm. Z 0 na 100 km/h sa tak dostane už za 8,9 sekundy.

Hyundai i30 N Line vás poteší ešte pred tým, ako doň nasadnete.

Esprit skutočného pretekárskeho špeciálu, ktorý dnes po európskych okruhoch preháňa aj ambasádor značky N, naša pretekárska jednotka Maťo Homola, má i30 N Line aj vďaka tuhšie ladenému podvozku a väčším predným 18-palcovým pneumatikám. Športové pneumatiky Michelin PS4 dokonale vypĺňajú priestory kolies a vytvárajú dynamickejší postoj, takže auto výborne drží na ceste. Čerešničkou, no zároveň dôležitým bezpečnostným prvkom sú o 1 palec väčšie predné brzdy ako v bežnej i30-tke. 

Do mesta sa jednoznačne hodí.

Pokrok, ktorý uvidíte aj pocítite  

Týchto pretekárov si ľahko pomýlite. Hyundai i30 N Line je na prvý pohľad takmer na nerozoznanie od ostrého hot-hatchu i30 N. Na to, že máte dočinenia s jeho o civilnejšou verziou, odkazuje až prívlastok „Line“, ktorý dotvára emblém N. Inšpiráciu v „skutočnom“ N-ku však naznačuje typická kaskádovitá maska chladiča a agresívny predný nárazník.

Športový z každej strany. 

Precízne odkazovanie na motošport a na výkonnejšieho súrodenca z rozrastajúcej sa rodiny N pokračuje v interiéri. Nájdete tu športovú rýchlostnú páku s logom N, ktorá vám zaručí pevnejší úchop a lepší pocit zo športovej jazdy. Multifunkčný volant potiahnutý perforovanou kožou upúta športovými metalickými lúčmi a vďaka ovládacím tlačidlám poskytuje pohodlnú kontrolu nad infotainmentom a palubným počítačom vozidla. Pocit športovej jazdy podčiarkujú kovové pedále s protišmykovou gumou či špeciálne športové sedadlá s logom N s bočnou opierkou a s vysúvateľným sedákom. 

Doplnky z modelu N sú príjemným spestrením každej jazdy.

Za takúto cenu? Tak to je pokrok

Motošport je vášeň, ktorá sa nedá zapnúť a vypnúť podľa toho, či práve prebieha sezóna rely. Len čo vám ohlušujúci zvuk pretekárskeho motora rozbúši srdce a vyšle armádu ľadových ihličiek po vašej chrbtovej kosti, niet už cesty späť. Hyundai i30 N Line je ideálnym riešením pre každého nadšenca výkonných hot-hatchov, pre ktorého je investícia do čistokrvného, 275-koňového i30 N príliš veľká alebo jednoducho zbytočne ultimátna. Hyundai i30 N Line je dostupný už od 18 590 €. Kompletný cenník a všetky informácie o modeli nájdete na https://www.hyundai.sk/novinky/akciove-ponuky/i20-i30-cool

Samozrejmosťou, tak ako pri všetkých modeloch Hyundai, je 5-ročná záruka bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov. 


Zdroj: Hyundai Slovensko