Je to potvrdené! Ruiz sa na olympiáde v Tokiu nepredstaví

NETKY.SK • 14 Október 2019, 19:52 • 2 min
Je to potvrdené! Ruiz sa na olympiáde v Tokiu nepredstaví

BRATISLAVA - Americký boxer mexického pôvodu Andy Ruiz vyhlásil, že na olympijských hrách v Tokiu, ktoré sa konajú už na budúci rok, nebude evidivaný medzi športovcami. Svoje rozhodnutie odôvodnil plnou koncentráciou na odvetný zápas s s Britom Anthonym Joshuom.

slovakia

left justify in out

Súboj v ringu medzi Ruizom a Joshuom sa uskutoční 7. decembra v saudskej Arábii, pričom Ruiz v ňom nastúpi ako držiteľ štyroch majstrovských pásov v ťažkej hmotnostnej kategórii (WBA, WBO, IBO a IBF).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Face to Face 🥊

Príspevok, ktorý zdieľa Andy Ruiz v Anthony Joshua 2 (@joshuavruiz),



Andy Ruiz dosiahol svoj najväčší športový úspech 1. júna tohto roka, keď v newyorskej Madison Square Garden senzačne zdolal Anthonyho Joshuu. Britovi tak uštedril vôbec prvú prehru v profesionálnom ringu v kariére. Ruiz poslal veľkého favorita až štyrikrát na zem a to už v prvých siedmich kolách. Po poslednom štvrtom počítaní už viditeľne otrasený Joshua ledva stál na nohách a rozhodca ukončil zápas tzv. technickým K.O. 

 



Ruiz po spomenutom triumfe premýšľal nad účasťou na OH v Tokiu, ale v rozhovore pre ESPN povedal, že od tohto sna napokon upustil. "Nie je to pre mňa. Moje miesto je v profesionálnom ringu. Bude lepšie dať šancu mladým," povedal 30-ročný Ruiz a následne dodal, že v decembrovom zápase chce športovú verejnosť presvedčiť, že jeho výhra nad Joshuom nebola dielom náhody.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1st Mexican heavyweight. Congratulations #anthonyruiz #dadbodwins #snickersendorsement

Príspevok, ktorý zdieľa Sheri Redden (@sheriredden),

 

"Verím vo svoje víťazstvo a umlčím všetkých, čo o mne pochybovali," dodal Ruiz. Paradoxom je, že Joshua je aj olympijský víťaz v boxe z Londýna 2012, keď triumfoval v superťažkej kategórii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies