Nový Microsoft Flight Simulator si zahráme už o pár dní, herná mapa sa bude meniť podľa reality

Microsoft Flight Simulator

Xbox Game Studios a Asobo už čoskoro pustia do sveta letectva prvých pilotov. Nový Microsoft Flight Simulator čaká prvý alpha test už 24. októbra/října.

Hra bude zatiaľ dostupná na testovanie len na PC, pričom vývojári chcú neskôr zaručiť podporu Xbox One. Rátame však najmä s tým, že hra je pripravovaná skôr pre Scarlett, ktorý vychádza už budúce Vianoce.

Hráči na PC sú tak vo výhode a štúdio už 17. októbra/října ukončí registrácie do alphy. Vybraným hráčom sa potom servery sprístupnia o týždeň neskôr, čiže budúci štvrtok. Rovnako tak môžu hráči očakávať druhú alphu koncom novembra/listopadu, zatiaľ bez presného dátumu. Vývojári tiež odštartovali novú sériu vlogov Feature Discovery, ktorá je prístupná zatiaľ len členom Insider programu.

Microsoft Flight Simulator Pier Screenshot with logo

V tejto sérii vlogov budú tvorcovia hovoriť o rôznych veciach súvisiacich s vývojom ich hry. Prvý diel, ktorý už niekto stihol nahrať na YouTube, hovorí o tvorbe herného sveta, ktorý je tak veľký, že môžete rovno zo svojho domova letieť na Mount Everest a naopak. Celkovo hra obsahuje 2 milióny miest, 45 000 letísk a každú jednu cestu a kopec, ktorý je na svete. Využívajú sa 2 petabyty dát, ktoré sú uložené na serveroch Azure a hráčom sa priebežne sťahujú a mažú podľa potreby.

Zaujímavosťou je, že súbežne s reálnym svetom sa bude meniť aj herný svet. Dáta v cloude budú totiž priebežne updatované novými satelitnými snímkami, vďaka čomu sa dočkáme napríklad zmien v lesoch a rozložení stromov v parkoch, ale v hre nám budú pred očami pomaly rásť jednotlivé mestá.

via PCGamesN

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *