Zo zápisníka mestskej polície – 41. týždeň

14. 10. 2019

V druhom októbrovom týždni riešila Mestská polícia (MsP) Trenčín celkom 540 udalostí.

Kamerový systém zaznamenal tri osoby, ktoré vyčíňali najskôr na Štúrovom námestí pri vodníkovi a potom aj na svojej ceste okolo OD Prior k OC Laugaricio, kde ich hliadka MsP zadržala.

Výtržníci triasli stromami, prevrátili okrasný bicykel s kvetinovou výzdobou, na pokoji nenechali ani stoličky z letnej terasy. Jeden z partie vzal smetnú nádobu a hodil do bankomatu – s podozrením zo spáchania prečinu výtržníctva bol odovzdaný hliadke PZ SR. Ďalší bol doriešený blokovou pokutou.

Stálej službe MsP oznámil občan odtrhnutú rampu pri vstupe na parkovisko na Rozmarínovej ulici. Vďaka kamerovému systému polícia zistila, že do rampy narazilo auto. Šetrením zistila aj jeho vodiča, ktorý povedal, že si pri vstupe na parkovisko vôbec rampu nevšimol. Na miesto bola privolaná hliadka PZ SR. MsP preskúšala funkčnosť mechanizmu rampy, nakoľko nedošlo ku škode, nebola udalosť riešená ako priestupok.

Na linku 159 nahlásila riaditeľka Materskej školy na Soblahovskej ulici spustený alarm v škôlke. Mala obavy sama vojsť dnu, lebo na budove bolo otvorené okno. Na miesto bola vyslaná hliadka MsP a hliadka PMJ KR PZ Trenčín. Spoločne prehľadali celý objekt. V budove sa však nikto nenachádzal.

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!