To najlepšie z Zillertalu. Aké sú výnimočné stránky tohto obľúbeného rakúskeho lyžiarskeho strediska?

14. októbra 2019

Kto raz zažije lyžovačku v tejto oblasti, bude sa chcieť vrátiť. Niet sa čo čudovať – veď tento región patrí nenadarmo k najatraktívnejším a najväčším lyžiarskym oblastiam v Tirolsku.

Lyžiarsky región Fügen-Kaltenbach, do ktorého patrí 12 idylických dedín, sa rozprestiera od Strassu po Aschau. V jeho lyžiarskych strediskách Hochfügen-Hochzillertal a Spieljoch-Fügen si zimní športovci užívajú 120 kilometrov zjazdoviek, najmodernejšie vleky a najmä nezabudnuteľné okamihy na svahu.

Lyžovanie v Hochzillertal-Kaltenbach Zillertal. Fotot: ANDI FRANK
Lyžovanie v Hochzillertal-Kaltenbach Zillertal. Fotot: ANDI FRANK

Od decembra 2018 rozšírila ponuku Hochzillertalu v Kaltenbachu 10-miestna kabínová lanovka „Wimbachexpress“. Na svoje si tu príde zaručene každý milovník zimy: vynikajúco upravené zjazdovky, fantastický prašan vo výške 2 500 metrov či vzrušujúce funparky splnia každé vaše želanie.

V ústrety prašanu

Alpský chodník Zillertal. Foto: ANDI FRANK, PICASA, ZILLERTAL REGION
Alpský chodník Zillertal. Foto: ANDI FRANK, PICASA, ZILLERTAL REGION

Poloha lyžiarskych oblastí v kotline vytvára perfektné podmienky pre fanúšikov lyžovania v hlbokom snehu.

Pre začiatočníkov máme pripravené dôležité informácie a špeciálne kurzy, aby ich zábava na prašane bola naozaj bezpečná.

Atraktivitu tejto zimnej športovej disciplíny ešte zvyšujú moderné informačné tabule, elektronické kontrolné body na LVS prístroje, kurzy freeridingu a bezplatní lyžiarski sprievodcovia počas 15 víkendov.

Garancia adrenalínu

Mimoriadne akčnú zábavu si užijú lyžiari v Hochfügene, ktorý sa nachádza vo výške od 1 500 do 2 500 metrov a je tak jedným z najvyššie položených lyžiarskych stredísk v Rakúsku. Jeho poloha v alpskej kotline je zárukou snehovej pokrývky počas celej zimnej sezóny, čo umožňuje zjazd až do údolia.

Vo funparkoch a snowparkoch sa milovníci freeridingu nikdy nebudú nudiť: snowpark Lamark v Hochfügene tvoria 3 trate a celkovo 13 prvkov spolu s FunLine, čo predstavuje zaujímavé spojenie zjazdovky, crossparku a snowparku. Betterpark v Hochzillertal-Kaltenbachu si vás získa celkovou dĺžkou 320 metrov a vlastným vlekom.

Magnetom pre freestylových lyžiarov je zábavná trať funslope pri vleku Hirschbichl v Hochzillertal-Kaltenbachu – kde nájdu nielen perfektnú zjazdovku, ale aj neuveriteľnú panorámu. V lyžiarskom stredisku Spieljoch- -Fügen si určite nenechajte ujsť akčný Funny-Slope.

Štýlová jazda lanovkou

Všetci, ktorí chcú zažiť neobyčajnú cestu lanovkou, si môžu individuálne rezervovať VIP kabínkovú lanovku. Ultramoderná kabínka od firmy LEITNER ropeways vás pohodlne zavezie vysoko do hôr.

BMW-VIP lanovka. Foto: ANDI FRANK, PICASA, ZILLERTAL REGION
BMW-VIP lanovka. Foto: ANDI FRANK, PICASA, ZILLERTAL REGION

Interiér tejto luxusnej lanovky vybavenej multimédiami z limuzíny BMW 7 zodpovedá modelu BMW Individual: kožené sedadlá majú dokonca aj masážnu funkciu. No povedzte – je možné zažiť zimu v Alpách ešte exkluzívnejšie?

Plnou parou vpred

Stáť úplne prvý na vynikajúco upravenej zjazdovke a písať svoje stopy do čerstvého hlbokého snehu je snom každého lyžiara. Vďaka ponuke „CAT skiing“ v Hochfügene sa vám tento sen bez problémov splní!

Po predchádzajúcej rezervácii dopraví ratrak so zabudovanými vlekovými sedačkami dve až šesť osôb do hôr. S východom slnka sa potom zimní športovci spúšťajú do údolia – buď cez neupravený terén, alebo po zjazdovke.

So sprievodcom a príslušným vybavením sa však netreba ničoho báť a cesta v ústrety jedinečnému lyžiarskemu zážitku je otvorená. Najjemnejší prašan a úchvatná panoráma – to je „CAT skiing“ ako v Kanade priamo v Zillertali.

FAKTY A ČÍSLA

Hochzillertal-Kaltenbach je jediné stredisko v Rakúsku, ktoré má počas celej sezóny otvorené už od 7:30 hod ráno.

Počet lôžok: 18 000
Lyžovanie: 3 strediská so 120 kilometrami zjazdoviek
Počet sánkarských dráh: 6
Dĺžka bežkárskych tratí: 40 km

Viac informácií nájdete na webe www.best-of-zillertal.at.


Foto: Andi Frank, Picasa, Zillertal region

1/1
Zavrieť reklamu