4 obyčajné a jednoduché spôsoby, ako motivovať váš mozog k akcii

14.10.2019

Zdroj: Shutterstock /SC

Páčil sa vám článok?

(pr) Kariéra a úspech sú pre človeka a jeho osobný rozvoj dôležité. No pokiaľ chcete po kariérnom rebríčku kráčať smerom nahor, mali by ste sa rozvíjať. Aj naša myseľ predsa potrebuje každodenné aktualizácie, vďaka ktorým sme na zvládanie záťažových situácií pripravení oveľa lepšie.

Kniha je najlepší priateľ človeka, no sama o sebe vám veľa výhod dnes už neprinesie. Ak sa chcete pripraviť na pohodlné vypracovanie bakalárskej práce mali by ste pre seba urobiť viac. Dáme vám niekoľko tipov.

  1. Dajte si žuvačku

Áno, aj obyčajná žuvačka môže mať svoj význam. V krátkom čase dokáže zvýšiť vaše  kognitívne schopnosti. Zlepšený účinok mozgu je spôsobený tým, že žuvanie mu dáva ďalší stimul, prebudí vás a umožní vám lepšie sa zamerať na konkrétnu úlohu. Tento efekt však netrvá príliš dlho, preto žuvačku využívajte múdro a v správny okamih.

  1. Vyberte si stolnú hru

Toto je jedna z mála dobrých možností, ktoré skutočne rozvíjajú váš mozog, najmä ak hráte niečo zložitejšie. Existuje mnoho stolových hier, z ktorých najznámejšie sú asi Monopoly, šachy, ale aj karty, puzzle alebo obyčajné pexeso. Výber je na vás. Dôležité je, že aj vďaka nim sa nielen odreagujete, ale aj pripravíte na zvládnutie náročnej skúšky, na ktorú sa je dobré poistiť aj kvalitným tonerom Canon.

  1. Počúvajte počas štúdia hudbu

Bolo dokázané, že hudba môže zlepšiť vašu náladu a dokonca aj fungovanie imunitného systému. Ukazuje sa však, že vďaka niektorým melódiám a tónom môžeme byť aj múdrejší. Napríklad Beethovenove diela vám pomôžu naučiť sa lepšie a na dlho absorbovať viac informácií.

Dôvodom je skutočnosť, že klasická hudba s frekvenciou 60 - 70 úderov za minútu pomáha človeku dospieť do stavu relaxácie, kde je myseľ pokojná a vnímavá.

Hudba predsa odráža naše emócie, takže pred prípravou na skúšku za kvalitným mikroskopom si vytvorte vynikajúci zoznam skladieb a začnite študovať.

  1. Píšte perom

Napriek ére počítačov, mobilov a tabletov - ručne písané poznámky na papieri nikdy nestratia svoj význam. Táto akcia priaznivo ovplyvňuje činnosť mozgu. Pri zaznamenávaní údajov a informácií váš mozog začína analyzovať a dešifrovať učebný materiál, čo vedie k jeho lepšej stráviteľnosti. Táto metóda má na mozog pozitívnejší účinok ako nahrávanie prednášok na tablete alebo notebooku, a to aj napriek tomu, že je to menej praktické riešenie. Vyskúšajte.

Páčil sa vám článok?